هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

<-PostTitle->

ارزيابي آموزش تجهيزات ايمني و آتش نشاني: آموزش ­هاي شهروندي در رابطه با ايمني و آتش يكي از مهمترين راهكارها براي پيشگيري از حوادث به ويژه در كلانشهرها است. به واقع به علت پيچيدگي ماهيت اجتماعي و به ويژه مسائلي مانند فرسودگي بافت­هاي فرسوده، افزايش مهاجرت، حاشيه­ نشيني و بسياري از مسائل ديگر در شهر تهران، تنها با مشاركت و آموزش شهروندان است كه مي­توان به مقابله با بسياري از حوادث رفت. در همين زمينه سازمان آتش ­نشاني و ايمني شهر تهران(تجهيزات ايمني و آتش نشاني) اقدام به برگزاري دوره­هاي آموزشي كوتاه مدت براي شهروندان كرده است. هدف اصلي اين مقاله ارزيابي ميزان اثربخشي اين آموزش ­ها بوده است. در همين راستا تعداد ۴۰۰ نفر از شهرونداني كه در اين آموزش ­ها شركت كرده­ اند، به صورت گلوله جادويي شناسايي شده و پرسشنامه­ هاي مربوط به اثربخش در ميان آنان توزيع شد. داده­ ها نشان مي­دهد كه اين آموزش­ها تا حد قابل قبولي اثربخش بوده و توانسته هم دانش و آگاهي آنان در حوزه ايمني را افزايش داده و هم رفتار آنان در اين حوزه را تغيير دهد.

ارزيابي آموزش تجهيزات ايمني و آتش نشاني

بحث ايمني در برنامه­ ريزي شهري در سال­هاي اخير بسيار مورد توجه بوده است. امروزه انجمن ­هاي علمي مختلفي كه از اعتبار جهاني برخوردارند درحال تحقيق روي موارد ايمني شهري هستند از جمله اين انجمن ­ها مي­توان به انجمن بين ­المللي برنامه­ ريزان شهري و منطقه ­اي اشاره كرد. اين انجمن كه متشكل از برنامه ­ريزان متخصص است، در سال ۱۹۶۵ميلادي تاسيس شده است. هدف اين انجمن گردهم آوردن برنامه­ ريزان شهري و منطقه ­اي با سابقه و حرفه ­اي است. اين انجمن كه يك سازمان غير دولتي است بوسيله يونسكو، سازمان ملل و شوراي اروپا تاييد شده و مقر آن در لاهه است.

اين انجمن در كنگره­ هاي مختلف به جايگاه خطر و ايمني در برنامه ­ريزي شهري پرداخته كه اين خود بيانگر اهميت موضوع در برنامه ­ريزي شهري است. بررسي ­هاي بعمل آمده نشان مي­دهد كه در بيشتر مناطق شهري در سراسر دنيا، ساختمان­سازي به سطح استاندارد نرسيده، بصورتيكه مناطق آسيب­ پذير بيشتر شده ­اند و توسعه غيرقانوني، شهرها را به مناطق پر خطر تبديل كرده است.

جوامع در مناطق پرجمعيت با ساختمانهاي ضعيف، بسيار آسيب ­پذير شده­ اند و در معرض آسيب­ هاي ناشي از فرسايش محيطي، آتش ­سوزي، سيل و زمين لرزه قرار گرفته­ اند. از طرف ديگر توسعه شهرنشيني به طرز فجيعي سبب افزايش آسيب­ پذيري جوامع انساني گرديده است، زيرا به موجب آن برخي جوامع مجبورند در مناطق نا استوار مانند اطراف تپه ­ها كه مستعد به رانش زمين هستند يا در زمينه اي با كيفيت پايين كه خطر تخريب ساختمان ها در آنها وجود دارد سكني گزينند.

ارزيابي حوادث با تجهيزات ايمني و آتش نشاني

حوادث و بلايا از قبيل آتش سوزي، زلزله، تخريب و فرو نشستن ساختمان­ ها يا تخريب­ هاي محيطي ممتد كه آهسته ­تر اتفاق مي­افتد، باعث از دست رفتن زندگي و وارد آمدن آسيب ­هاي جدي به افراد مي­شوند. همچنين درصد قابل توجهي از مردم نيز در مناطق حاشيه­ اي با حداقل خدمات شهري و لوازم  زير ساختي زندگي مي­كنند. اين جوامع عمدتا در معرض خطراتي هستند كه گاهي منجر به از دست دادن مكان زندگي وگاهي جان آنها مي­شود. به همين دلايل اصول مربوط به آموزش همگاني جزيي جدايي ناپذير از آموزش­هاي شهروندي در اين كشورها است. البته در حال حاضر با پيشرفت علم در اين زمينه، سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق نيز به شكل قابل توجهي از آتش سوزي ها جلوگيري كرده اند.

اكنون در كشورهاي پيشرفته، اغلب افراد با اصول حفاظت از طريق و مسائل تجهيزات ايمني و آتش نشاني آشنا بوده و در نتيجه علاوه بر رعايت اصول پيشگيري از بروز آتش ­سوزي، آمادگي لازم جهت مقابله با آتش ­سوزي­ ها، حتي در لحظات اوليه و وقوع آن را دارند. اين امر مهم به نوبه خود در اثر سال­ها تلاش، جهت آموزش عمومي حفاظت از حريق صورت گرفته است. به عنوان مثال در انگلستان بارها عليه حريق بسيج عمومي اعلام شده است تا اقتصاد كشور صدمات كمتري ببيند (اوشا، ۲۰۰۶: ۱۹). در مورد آموزش مسايل حفاظت از حريق، آتش نشاني لندن برنامه­ هاي متعددي از انتشار نشريات مربوط به ايمني حريق گرفته تا بازديد از مدارس و گفتگو با كودكان دارد (همان). در آمريكا پس از آتش­سوزي مهيب ۹ اكتبر سال ۱۸۷۱ در شيكاگو، اين روز روز آتش­ سوزي بزرگ شيكاگو ناميد شد تا خاطره آن روز مصيبت ­بار براي هميشه در تاريخ آمريكا ثبت شود. در سال ۱۹۱۱، انجمن روساي آتش­ نشاني آمريكاي شمالي تصميم گرفت اين روز را روز پيشگيري از آتش­ سوزي اعلام كند تا در اين روز با انجام فعاليت­ هاي مختلف، ضرورت رعايت اصول پيشگيري از بروز حريق و همچنين اهميت آشنايي با اصول مبارزه با آتش را به مردم يادآوري كرده و آموزش دهد. در سال ۱۹۲۲، انجمن غيردولتي حفاظت از حريق آمريكا پيشنهاد كرد نظر به اهميت موضوع، اين مدت به يك هفته افزايش پيدا كند. در نتيجه از آن تاريخ به بعد، هر سال از روز ۹ اكتبر به مدت هفت روز، هفته پيشگيري از حريق اعلام مي­گردد و طي آن اين هفت روز، مسايل مختلف حفاظت از طريق به عموم مردم آموزش داده مي­شود(قاسملو، ۱۳۸۲: ۵۹).

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 208

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/24  | ۱۱ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: تجهيزات ايمني و آتش نشاني از مهم ترين عواملي است كه نقش بسيار مهمي در اطفاء حريق توسط آتش نشانان دارد. نوع اين تجهيزات و همچنين طرز استفاده از آن ها توسط آتش نشان ها موضوع مهمي است كه در ايستگاه هاي آتش نشاني بايد رعايت شود. تجهيزات ايمني و آتش نشاني بايد مطابق با استاندارد هاي روز دنيا بوده تا علاوه بر كارايي بيشتر، راندمان كاري آتش نشان ها افزايش يابد.

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

سيستم هواي فشرده و كف يا CAFS، در محيط هايي مثل روستاها مزاياي بسيار بزرگي دارد كه بعنوان كلاس منظم A فوم، براي نفوذ بسيار محافظ مي باشد. با اين حال، در حال حاضر باتوجه به ساختاري كه در اطفاء حريق و رويكرد آن وجود دارد، سيستم هاي حمله آتش كه داراي مواد افزوي كف يا هوا مي باشد، مي تواند به آتش نشان كمك شاياني كند. با استفاده از اين سيستم، آتش نشان به راحتي مي تواند خط آتش را مهار كند و همچنين با توجه به وجود هواي فشرده در اين سيستم، فاصله خود را از اين خط آتش كم كند و خطرات بسيار كمتري را احساس كند. در واقع علاوه بر اطفاء حريق ساده تر، آتش نشان خطرات كمتري را به خود وارد مي كند. در طول ده سال گذشته، تحقيقات بسيار زيادي در توانايي فوم(كف) و سيستم هواي CAFS در آتش نشاني شده كه در سركوب كلاس A متمركز شده است و وجود آن به وضوح بسيار بهتر از آب است. پيشنهاد مي شود مقاله اي مشابه با مقاله “نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني” مطالعه شود.


تكنيك هاي جستجو و نجات و حمله اوليه بر روي آتش سوزي در خواص كوچك يا متوسط ​​را مي توان بلافاصله با استفاده از CAF (به DRA) آن را به عنوان اجازه مي دهد تا به آتش زودتر حمله، تيم ها را به بالاتر از آتش نشاني با خيال راحت تر بهبود يافته است، و جستجو به موثر تر انجام شود. اين به خاطر پرتاب آن ديگر، مقدار كاهش مي يابد بخار توليد شده توسط آن، تاثير قابل توجهي آن بر توسعه آتش يك بار “رنگ” بر روي سقف و ديوار و اثر آن بالا بردن هواپيما خنثي در محفظه. اين سيستم در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مورد استفاده قرار نمي گيرد و فقط در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مورد استفاده قرار ميگيرد.

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 203

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

مشخصات فني و تجهيزات اطفايي منصوب بر روي شاسي‏هاي MERSEDES BENZ

ATEGO 1325 F

 پـمپ :

          مدل NH  ۳۰توليد كارخانجات روزنباور اتريش و از نوع گريز از مركز و داراي چهار پروانه ( يك مرحله فشار نرمال و ۳ مرحله فشار قوي ) است .

       جنس پمپ از آلياژ سبك مقاوم در برابر خورندگي است كه ماده‏اي به نام گـرافيت، شفت ( از جنس استنلس استيل ) بين قسمت نـرمال و فشـار قـوي پـمپ را آب‏بندي مي‏كند .

         نيروي محركه لازم جهت راه‏اندازي پـمپ توسط P.T.O متصل به مـوتور و يك گيربكس متصل به پـمپ تأمين گشته و داراي ۴ خـروجي ۵/۲ اينچ هـمراه با شير فلكه‏اي و كوبلينگ‏هاي مربوطه به هـمراه درپوش و يك ورودي مكش با كوبلينگ و درپوش مـربوطه با شير پـروانه‏اي مناسب و دو خـروجي فشـار قوي هـمراه با شيرهاي تـوپي مي‏باشد.

        آبـدهي پمپ ۲۸۰۰ ليتـر در دقيقه در ۱۰ بـار فشـار (فشـار نـرمال ) يا ۳۰۰ الي ۴۰۰ ليتر در دقيقه در فشـار ۴۰ بار ( فشـار قـوي ) است .

        پـمپ خـلاء با پيستون دوبل نيمه اتـوماتيك تـوسط اهـرم دستي كنترل و قـابليت مكش آن ۳ متر در  ۷ ثـانيه و حـداكثر ارتفاع مكش ۹ متر مي‏باشد .

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 191

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس: سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مقرون به صرفه براي تجهيزات حساسي مثل سيستم هاي الكتريكي و انواع تابلوهاي كنترلي و برقي ارائه مي شود. سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق فايرتريس(firetrace) بخاطر شلنگ آشكارسازي آن كه يك سنسور حرارتي خطي پنوماتيكي است، دماي حريق را با دقت بسيار بالا تشخيص مي دهد و به بهره بردار سيستم اين قابليت را ميدهد تا با سرعت بصورت تاثيرگذاري بتواند عكس العمل نشان دهد. اين آشكارساز منحصر به فرد مي تواند در تابلوهاي برق يا سرور هاي كوچك در پيچيده ترين حالت ممكن و حتي بزرگترين آن ها مورد استفاده قرار بگيرد و اين اطمينان را بدهد كه آشكارسازي هميشه در دست انجام خواهد بود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

سيستم اطفاء حريق فايرتريس در هر مكاني كه خطر حريق وجود دارد امكان استفاده را دارد و همچنين اين سيستم اطفاء حريق انعطاف پذيري بالايي در استفاده از محيط هاي صنعتي، انبار تجهيزات، خودروهاي اضطراري و سنتي، انواع تابلوهاي كنترلي و برق و … را دارد. سيستم اطفاء حريق فايرتريس، از دستگاه هاي CNC و هود بخار گرفته تا اطفاء حريق اتوبوس مي تواند راه حل مناسب و قابل اطميناني براي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس در تجهيزات و تاسيسات حساس در پروژه هاي مختلفي باشد. اين سيستم هاي اطفاء حريق با سرعت حريق را آشكار كرده و مستقيماً در همان لحظه و محل بصورت خودكار و موثر حريق را خاموش كند.

ويژگيهاي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

  • اين سيستم بصورت خودكار و مستقل است و داراي هيچ تغذيه الكتريكي نمي باشد كه در زمان قطع برق، كاملا در حالت آماده باش قرار ميگيرد
  • نيازي به كنترل پنل اطفاء حريق ندارد كه باعث مقرون به صرفه بودن اين سيستم است
  • داراي گواهينامه هاي و تاييديه هاي بين المللي نظير UL، CE، FM و ULC است
  • اين سيستم مي تواند با انواع عامل هاي اطفاء حريق اقتصادي موجود طراحي شود
  • نصب آن برا ييك كاربرد و طراحي ساده در عرض چند ساعت خواهد بود كه هزينه هاي نصب آن كاهش ميابد
  • شلنگ آشكارسازي فايرتريس عملاً خليه اشتباهي، زمان و هزينه هاي بعدي را كاهش مي دهد
  • پوشش محيط هايي كه دسترسي به آن ها سخت و مشكل است، با استفاده از شبنگ هاي آشكار سازي انعطاف پذير قابل انجام خوهد بود
  • در محيط هاي خشن تر مي توان از شلنگ هاي آشكارسازي محكم تر استفاده كرد

سيستم با تخليه مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس مستقيم، سيستم حفاظت از حريق را با استفاده از شلنگ فايرتريس تخليه مي كند كه اين شلنگ هم آشكاري سازي را انجام مي دهد و هم تخليه ماده اطفايي. وقتي حريق شروع شود، بخشي از شلنگ كه به آن نزديك تر است گرم و پاره شده و به نازل تخليه موثري تبدلي مي شود.

سيستم با تخليه غير مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس غير مستقيم مستقيم، بعنوان آشكارساز حريق و فعال كننده سيستم استفاده مي كند ولي ديگر بعنوان مسير تخليه ماده اطفايي عمل نمي كند. وقتي كه شلنگ حريق را حس مي كند، پاره شده و در نهايت باعث افت فشار مي شود كه اين افت فشار شير غيرمستقيم را فعال مي كند. پس عامل اطفايي درون سيلندر از نازل ها تخليه شده و فضاي مورد نظر را از ماده شيميايي اختصاصي پر مي كند. اين سيستم در كنار يك سيستم اعلام حريق مي تواند نياز به تجهيزات ايمني و آتش نشاني را در يك محيط كاهش دهد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 173

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/1  | ۱۰ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نقش چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي: اﯾﻤﻨﯽ و ﺗﻮاﻧﺎﺋﯽ ﯾﮏ راه ﺑﺮاي ﻋﺒﻮر دادن ﺗﻌﺪاد ﮐﺎﻓﯽ ﺧﻮدرو ﺑﺎ ﺣﺪاﻗﻞ ﺗﺄﺧﯿﺮ و اﯾﺠـﺎد ﻧـﺎراﺣﺘﯽ ﺑﺮاي اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن، ﺑﻪ ﻧﻈﻢ و ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺟﺮﯾﺎن آﻣﺪ و ﺷﺪ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ دارد.  در ﺻﻮرﺗﯽ اﯾﻦ ﻧﻈـﻢ را ﻣﯽﺗﻮان در ﺟﺎده و ﺧﯿﺎﺑﺎن ﺣﺎﮐﻢ ﮔﺮداﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ، راﻧﻨﺪﮔﺎن را ﺑﻄـﻮر دﻗﯿـﻖ و ﺻـﺤﯿﺢ راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ ﮐﻨﻨﺪ و ﻧﯿﺰ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ در راه اﺣﺘﻤﺎل ﺑﺮوز ﺣـﻮادث و ﺗـﺼﺎدﻓﺎت وﺳـﺎﺋﻂ نقليه را ﺗﺎ ﺣﺪ ﻣﻤﮑﻦ ﮐﺎﻫﺶ دﻫﺪ ﺗﺎ ﺟﺮﯾﺎﻧﯽ روان و ﯾﮑﻨﻮاﺧﺖ از ﺗـﺮدد اﺳـﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨـﺪﮔﺎن از ﻣـﺴﯿﺮ ﺑﻮﺟﻮد آﯾﺪ. ﯾﮑﯽ از راﻫﻬﺎي وادار ﻧﻤﻮدن اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از راه ﺑـﻪ رﻋﺎﯾـﺖ ﻗـﻮاﻧﯿﻦ، راﻫﻨﻤـﺎيي و راﻧﻨـﺪﮔﯽ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﮐﺮدن ﻋﻼﺋﻢ و ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ از ﻧﻈﺮ، اﺑﻌﺎد، رﻧﮓ، ﻃﺮح ﺣﺮوف و ﺑﮑﺎرﮔﯿﺮي ﻫﻤﺎﻫﻨـﮓ آﻧﻬﺎ در ﻫﻤﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.از ﺳﻮﺋﯽ دﯾﮕﺮ، ﺑﮑﺎرﮔﯿﺮي ﺻﺤﯿﺢ و اﺻﻮﻟﯽ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ ﻣﯽﺗﻮاﻧـﺪ ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﯾﺶ اﯾﻤﻨﯽ در ﺷﺒﮑﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻬﺮي و ﻧﻬﺎﯾﺘًﺎ داﺷﺘﻦ ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ روان، اﻣﻦ و اﯾﻤﻦ ﮔﺮدد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﻣﺸﺨﺼﺎت ﻓﻨﯽ و دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻠﻬﺎي ﻣﻔﺼﻞ در ﺧﺼﻮص ﮐﺎرﺑﺮد اﻧﻮاع ﺗﺠﻬﯿـﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑـﯽ و ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﮐﻤﺒﻮد ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﺗﺮاﻓﯿﮏ در اﺳﺘﺎﻧﻬﺎي    ﮐﺸﻮر ﮐﻪ ﻣـﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﻧﮕﻬـﺪاري و ﮐـﺎرﺑﺮد اﯾﻦ ﻋﻼﺋﻢ و ﺗﺠﻬﯿﺰات را دارﻧﺪ، ﺿﺮورت ﺗﻬﯿﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﮔﺰارش راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر آﺷـﻨﺎﺋﯽ و آﻣـﻮزش ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺘﻮﻟﯿﺎن اﻣﺮ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ و ﺗﺮاﻓﯿﮏ درون  ﺷﻬﺮيﻣﺸﺨﺺ ﻣ ﯽﺑﺎﺷﺪ.ﻟﺬا ﺑﺎ ﻫﻤـﺖ دﻓﺘـﺮ ﺣﻤـﻞ و ﻧﻘﻞ و دﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺷﻮراي عالي ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺗﺮاﻓﯿﮏ ﺷﻬﺮﻫﺎي ﮐﺸﻮر، اﯾﻦ ﮔـﺰارش در دو ﺑﺨـﺶ ﺗﺠﻬﯿـﺰات ﮐﻨﺘﺮل ﺗﺮاﻓﯿﮏ و ﺗﺠﻬﯿﺰات اﯾﻤﻨﯽ ﺗﺮاﻓﯿﮏ ﺗﻬﯿﻪ ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ. اﻣﯿﺪ اﺳـﺖ ﮐـﻪ ﺑﺘﻮاﻧـﺪ ﺑـﺎ ﮐﻤـﮏ ﺷـﻤﺎ ﻋﺰﯾﺰان ﮔﺎم ﮐﻮﭼﮑﯽ در ﺟﻬﺖ ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ اﯾﻤﻨﯽ در ﺷﺒﮑﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻬﺮﻫﺎي ﮐﺸﻮر ﺑﺮدارد.

نقش چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي

ممكن است در برخي از خيابان هاي درون شهري و برخي جاده هاي برون شهري ديده باشيد كه نقاطي در  كف خيابان تعبيه شده اند كه با روشن و خاموش شدن نقش راهنماي رانندگان در كنار جاده ها را دارند. از اين چراغ ها در تجهيزات ترافيكي بعنوان خط كشي هاي عابر پياده نيز استفاده مي شود. اين چشمك زن هاي عابر پياده همچنين باعث كنترل خودروها در حاشيه خيابان ها نيز استفاده مي شود. علاوه بر آن اين سيستم بيشتر جهت محافظت از خودروها براي عدم خروج از خيابان در هواي تاريك نيز طراحي شده است.

كاربرد چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي

اين چشمك زن ها در كنار جاده ها براي خط كشي عابر در اواسط بلوك ها، ميدان ها، ميراث هاي فرهنگي، مدارس، بيمارستان ها و محيط هاي حساس تري نصب مي شود. اين سيستم ها براي فواصل مختلفي نيز طراحي شده اند مثل فصل سرما و برف كه به تجهيزات ايمني و آتش نشاني هم كمك شاياني مي كند و مي تواند براي امداد رساني نيز مفيد باشد.
اين چشمك زن ها بطور مستقيم با نورهاي LED به ديد رانندگان برخورد مي كند و همچنين باتوجه به اين كه اين چراغ ها چشمك زن هستند، مانع آزار و اذيت چشم رانندگان مي شود. اين چشمك زن ها توجه عابران را نيز به خود جلب مي كند. شكل ظاهري اين چشمك زن ها مي تواند بصورت يك علامت يا نشانه نيز باشد.
ادامه مطلب

امتیاز :

بازدید : 196

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/25  | ۰۸ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق: همانطور كه در مقاله هاي پيشين در رابطه با سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler) صحبت شد، اين سيستم ها يك روش براي حفاظت از حريق است. اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر از يك منبع آب تشكيل شده است كه فشار و جريان كافي را براي مجموعه از از لوله هاي توزيع آب فراهم مي كند و چند اسپرينكلر به آن وصل شده است. براي اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در اروپا قوانيني جهت استفاده از آن ها ايجاد شده است.

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق

هرچند تعداد قوانين فدرال كه در زمينه استانداردهاي ساختماني وضع شده است بسيار كم است، ولي اين قوانين عموماً به زمينه هاي قضايي سپرده شده و دولت فدرال از ابزارهاي تامين مالي براي ترويج اين استانداردها در برابر حريق در ساخت و سازها استفاده كرده است. در سال ۱۹۹۰ ميلادي، كنگره آمرييكا مصوبه اي با عنوان “قانون ايمني هتل” گذراند. اين قانون همه هتل ها و سالن هايي مشابه كه وجوه فدرال را دريافت مي كنند، بايد الزامات مربوط به حريق و ساير الزامات ايمني را رعايت كنند. مشخص ترين اين الزامات، تعبيه اسپرينكلر مي باشد. با افزايش هتل ها و اقامتگاه هايي كه با هدف پذيرش بازديدكنندگان دولتي تاسيسات خود را ارتقاء مي دهند، اين سيستم رفته رفته جنبه صنعتي به خود گرفته است ولي همچنان هيچ آيين نامه اجباري براي آن وجود ندارد.

افزايش حمايت از اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در انگلستان كه بدليل لابي گري موثر در شبكه ملي اسپرينكلر هاي اطفاء حريق اروپا و انجمن اسپرينكلرهاي خودكار بريتانيا رخ داده موجب شده تا سيستم هاي بيشتري از اين نوع نصب شوند. بعنوان مثال دولت انگليس در صدمين شماره بولتن ساختماني توصيه كرده تا بيشتر مدارس تازه تاسيسبه حفاظت در برابر حريق با استفاده از اسپرينكلر مجهز شوند. در سال ۲۰۱۱ نيز ولز به اولين كشوري در جهان تبديل شد كه نصب اسپرينكلرهاي اطفاء حريق در منازل تازه احداث شده را الزامي اعلام كرد. اين قانون شامل آپارتمان ها و منازل و همجنين تمام درمانگاه ها و اقامتگاه هاي دانشگاهي تازه ساز مي شود. در اسكاتلند نيز همه مدارس جديد و همچنين همه پاركينگ ها، گرم خانه ها و آپارتمان هاي بلند مرتبه به اسپرينكلر مجهز هستند. در بريتانيا نيز با توجه به اين كه علاقه زيادي به تجهيزات ايمني و آتش نشاني نشان مي دهد، اسپرينكلرها نيز وارد مقررات ساختمان سازي و استانداردهاي ساختماني وارد شد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 189

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/12  | ۰۷ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان: همانطور كه ميدانيد، در فصل زمستان بدليل بارش هايي كه بصورت باران و برف ايجاد مي شود، خطرات زيادي بخصوص در جاده ها صورت مي گيرد. از اين رو علاوه بر كنترل سرعت با تجهيزات ترافيكي، مي بايست به علائم ترافيكي دقت نموده و همچنين تجهيزات ترافيكي مطابق با فصل زمستان را در جاده ها برون شهري و درون شهري تغيير داد.

تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان

اين تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان با فصل هاي ديگر تفاوت هايي دارد. بدليل بارش هايي كه در اين فصل صورت مي گيرد بايد اين تجهيزات و علائم تغيير كرده و مناسب با همان فصل نصب گردد. در ادامه برخي از اين تجهيزات ترافيكي را در وبسايت بازار نگين رازي شرح خواهيم داد.

تجهيزات ترافيكي پاشنده ضد يخ هوشمند در سطح روسازي

اين وسيله بطور هوشمند با تغييرات سطح دما و همچنين كنترل مركزي هنگامي كه دماي هوا به زير صفر مي رسد با پاشيدن مواد ضديخ و نمك بر روي سطوح روسازي مانع از يخ زدگي جاده باعث عدم كنترل وسايل نقليه(قوسها) توصيه مي شود. در تصوير زير نمونه اي از اين تجهيزات ترافيكي كه در كشور آمريكا مورد استفاده قرار گرفته شده است نشان داده شده.

تجهيزات ترافيكي خودروها در فصل سرما

علاوه بر اينكه تجهيزات ترافيكي در جاده ها بايد قرارگرفته و فعاليت هاي آنها توسط مامورين انجام شود، خودروها نيز موظف اند تا تجهيزات ترافيكي مورد نظر را در بهمراه خود داشته باشند. اين تجهيزات ترافيكي شامل لاستيك هاي يخ شكن نيز مي شود. اين لاستيك ها كمك مي كند تا خودرو در برف دچار لغزندگي نشود. همچنين وجود شبرنگ هاي ترافيكي در خودروها الزامي است تا در صورتي كه خودرو دچار سانحه شده يا دچار نقص فني شد، از اين تجهيزات جهت روشنايي در شب ها استفاده كرده و خودروهاي ديگر از وجود اين تجهيزات ترافيكي آگاه شده و اصابتي با آن ها صورت نگيرد.

تابلوهاي (اخطاري هشداردهنده):

اين علائم و تجهيزات ترافيكي به منظور رعايت اصول ايمني توسط رانندگان، براي حفظ و سلامت خودشان و سرنشينان خودروهايشان نصب مي شود و هدف آن اخطار به رانندگان در مورد خطرات احتمالي در مسير است. گذشت از اين خطرات نياز به احتياط بيشتر از جانب استفاده كنندگان از راه دارد و ممكن است كم كردن سرعت و يا به كاربردن تدابير يكديگر لازم باشد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 239

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/28  | ۰۶ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: بسياري از فوم هاي آتش نشاني مثل پرفلورو شيميايي از مواد مصنوعي ساخته مي شوند. اين مواد مصنوعي در استفاده از اين لباس هاي آتش نشاني بسيار موثر است ولي استفاده از آن ها در زندگي روزمره بدليل وجود مواد سمي بسيار خطرناك است. اين فوم هاي استفاده شده در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مي توانند به مدت ۲۰۰ سال عمر مفيد داشته باشند. در اين مدت زمان طولاني، اين فوم ها مي توانند در مقابل آب و همچنين خاك كاملا محافظ بوده و مي تواند اين اجازه را داشته باشد تا عناصر سمي را در خود انباشته و تجمع كند تا به موجودات زنده بخصوص انسان ها خطري وارد نشود.

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

وب سايت phys.org مقاله اي در سال ۲۰۱۵ بصورت علمي و بين المللي از تكنولوژي هاي دانشگاه هاي SCAMT و ITMO در پترزبورگ و روسيه مبني بر مقاومت اين فوم ها در تجهيزات ايمني و آتش نشاني منتشر كرد. قطعا اين اخبار بسيار مفيد بودند. اما داستان از اين قرار است كه FHF بزرگترين قابليت براي جلوگيري از آتش بشمار مي رود. پس از اعلام و اطفاء حريق، اين ماده در جسم فعال در جذب آب، نرم و جدا مي شود.

باتوجه به وب سايت phys.org، قابليت FHF در نانوذرات سيليكا، وقتي در معرض هوا قرار ميگيرد، در يك شبكه پليمري ايجاد مي شود. به محض تماس با سوختگي(آتش گرفتن) يك جسم، فوم به جسم در حال سوختن چسبيده و آن را شامل مي شود و در نهايت آن را سريع سرد مي كند. البته دقت داشته باشيد كه فوم بطور همزمان خوش بعنوان يك جسم سخت حساب مي شود. ماهيت معدني براي فعالسازي و پايداري اين فوم، دماي بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتي گراد است تا چسبندگي به جسم در حال سوختن آغاز شود.

اكثر فوم ها وقتي دما در ۳۰۰ درجه سلسيوس است از ماده ارگانيك و خرابي سريع استفاده مي كنند. به نقل از دانشنامه SCAMT در آزمايشگاه Phys: در مورد اين پروژه، فوم ها از فريم هاي بسيار سخت جهت قرارگيري در آتش ايجاد شده اند، از احتراق دوباره اجسام نيز محافظت مي كند.

دانشمنداني كه FHF را توسعه داده اند، يك سري از بزرگترين مقياس ها را براي تست قابليت هاي فوم را تست كردند. يكي از اين آزمايش ها احتراق در يكي از جنگل ها بود. در اين آزمايش، فوم بصورت يك كمربند مقاومتي در اطراف آتش ها جهت پايان دادن به آن استفاده شد. محققان در اين مورد گفتند كه FHF خط آتش را براحتي در يك وايلدلند آتشين قرار مي دهد و آن را در تمام طول آتش فعال نگاه مي دارد.

كاربردهاي اين فوم در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

اين نوع از توسعه مي تواند در آتش سوزي هاي بسيار عظيم در ايالات متحده و كانالدا در آتش نشاني ها كمك بسيار زيادي داشته باشد.

افزايش قابليت هاي جذب گرما و طبيعت مداوم از FHF مي تواند ساختار آتش نشان و wildland با يك ابزار است كه مي تواند كمك به آنها يك ميزبان از اهداف تاكتيكي انجام فراهم مي كند. برخي از اين نمونه ها عبارتند از:

  • سركوب سريع يك اتاق به خوبي درگير يا اتاق يا يك ساختار كل با استفاده از آب به مراتب كمتر
  • براي حفاظت از سازه هاي مجاور از يك آتش سوزي ساختار به طور كامل درگير به گرماي تابشي و يا اون سوي خاكستر سوخته پرواز در معرض (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • حفاظت از سازه هاي و پوشش گياهي در مسير يك آتش wildland پيشبرد (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • ايجاد يك خط آتش محيط را براي آتش سوزي wildland (كه دست نخورده باقي خواهد ماند)
  • حفاظت از مسيرهاي تخليه در آتش سوزي wildland از گسترش آتش (بدون نياز به درخواست مجدد)

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 196

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

ايمني و آرام سازي در تجهيزات ترافيكي: بطور كلي عمده ترين هدف آرام سازي ترافيك، افزايش سطح ايمني است. ساير اهداف آرام سازي ترافيك كه عموماً مرتبط با ايمني است، شامل موارد زير است:

  • كاهش سرعت وسايل نقليه
  • كاهش تداخل ترافيك
  • اعمال محدوديت هاي ترافيكي
  • كاهش تعداد و شدت تصادفات
  • كاهش ميزان تخلفات
  • افزايش ايمني عابران و دوچرخه سواران
  • كاهش حجم ترافيك

آرام سازي ترافيك در تجهيزات ترافيكي، هرچند مفهوم تازه اي نيست، اما در سال هاي پيش، بيش تر در مورد توجه مسئولان امر ترافيك قرار گرفته و اقدامات مربوط به آن در نقاط مختلف جهان كاربردي تر شده است. روش ها و طرح هاي آرام سازي ترافيك در تجهيزات ترافيكي در چارچوب تامين ايمني در هر منطقه علاوه بر افزايش ايمني راه و كاهش خطر تصادفات، باعث كاهش آلودگي هاي زيست محيطي نيز مي شود. از اين رو آرام سازي ترافيك در مناطق مختلف شهري و بين شهري مورد توجه ويژه است.

ايمني و آرام سازي در تجهيزات ترافيكي

تجهيزات آرام سازي ترافيك شامل دو بخش تجهيزات كنترل حجم و تجهيزات كنترل سرعت است. همچنين در بعضي موارد از طرح هاي تركيبي استفاده مي شود. در ادامه به معرفي اين تجهيزات پرداخته مي شود.

تجهيزات ترافيكي كنترل حجم

كنترل حجم شامل اقداماتي است كه حجم وسايل نقليه را در يك خيابان كاهش مي دهد. راه بند ها، مسدود كننده هاي تمام عرض خيابان، نيم راهبندها، مسدودكننده هاي نيمه عرض خيابان، راهبند هاي قطري، انحراف دهنده هاي قطري، رفوژهاي مياني و جزاير گردشگري از آن جمله هستند. البته تجهيزات ايمني و آتش نشاني نيز در كنترل تجهيزات ترافيكي نقش مهمي دارد.

موانعي هستند كه براي خيابان هاي دو طرفه به كار مي ورد. گاهي اوقات به اين موانع مسدودكننده هاي جزئي نيز مي گويند. هرگاه دو مسدود كننده نيمه عرض خيابان، در دو خروجي يك امتداد تقاطع اجرا شوند، يك شبه منحرف كننده بوجود خواهد آمد كه با حذف دسترسي جريان ترافيك به اين خروجي ها موجب كاهش تداخل ترافيكي در تقاطع و مديريت تجهيزات ترافيكي مي شود.

جزاير گردشي در تجهيزات ترافيكي

بصورت جزاير برجسبته در رويكردهاي تقاطعات بكار مي روند و مانع از انجام بعضي حركات مي شوند. اغلب آن ها جزاير گردش به راست ناميده مي شوند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 204

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/8  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler) يك روش براي حفاظت از حريق است. اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر از يك منبع آب تشكيل شده است كه فشار و جريان كافي را براي مجموعه از از لوله هاي توزيع آب فراهم مي كند و چند اسپرينكلر به آن وصل شده است. در گذشته فقط در كارخانه ها و ساختمان هاي بسيار بزرگ از اين سيستم استفاده مي شد ولي در حال حاضر اين سيستم ها در منازل و ساختمان هاي كوچك با قيمت هاي مناسب عرضه مي شوند. از اين سيستم هاي اطفاء حريق بطور گسترده در تمام دنيا استفاده مي شود و هرساله بيش از چهل ميليون از اين سيستم ها نصب مي شود. تقريباً بيش از ۹۶ درصد از آتش سوزي ها در ساختمان ها بطور كامل توسط يك سيستم اطفاء حريق اسپرينكل مي تواند مورد محافظت قرار گرفته و كنترل شود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler)

تا دهه ۱۹۴۰ اسپرينكلر ها بطور تقريبي فقط براي حفاظت از ساختمان هاي بزرگ تجاري مورد استفاده قرار ميگرفتند اما ساختمان هايي كه مالكين آن ها مي توانستند با صرفه جويي در هزينه هاي بيمه اي، هزينه اين سيستم ها را تامين كنند. اما گذشت چندين سال، امروزه طبق مقررات و استانداردهايي كه اسپرينكلرهاي اطفاء حريق در بخش هاي آمريكاي شمالي كه شامل مدارس، بيمارستان ها، هتل ها و برخي ساختمان هاي ديگر كه جزء تجهيزات ايمني و آتش نشاني اجبار بشمار مي روند مي شد.

امروزه اسپرينكلر‌ها در اغلب ساختمان‌هاي ديگر مانند مدارس و مجموعه‌هاي اقامتي نصب مي‌شوند. اين وضعيت تا حد زيادي ناشي از لابي‌گري‌هاي صورت گرفته توسط شبكه‌ي ملي اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق، شبكه‌ي اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق اروپا و انجمن اسپرينكلر‌هاي اطفاء حريق خودكار بريتانيا است. در اغلب موارد، مقررات ساختماني در اسكاتلند و انگلستان به جهت رعايت ايمني افراد حاضر در انواع خاصي از املاك، نصب سيستم‌ هاي اطفاء حريق اسپرينكلر را در اين محل‌ ها ضروري دانسته‌ اند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 200

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/2  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن: CO2 در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن گازي، بيرنگ، بي بو و از لحاظ شيميايي كاملا خنثي مي باشد كه به سادگي در دسترس قرار گرفته و از لحاظ الكتريكي نيز نارساناي خوبي مي باشد. بطور معمول در يك منطقه حفاظت شده با پايين آمدم سطح اكسيژني كه سوختن كمك مي كند، باعث خاموشي آتش مي شود. اين مكانيسم فرونشاندن آتش سامانه اطفاء حريق CO2 را بسيار موثر كرده و نياز به تميزكاري كمتري خواهد بود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق دي اكسيد كربن

ولي بايد دقت داشت كه بطور معمول در مكان هاي بي خطر مورد استفاده قرار گيرد. در غيراينصورت كاركنان حين تخليه اين مواد از تماس با آن خودداري كنند. ممكن اس در اين سامانه ها از اين گاز به روش غرقع سازي كامل استفاده شود ولي دي اكسيد كربن تنها عامل گازي است كه مي تواند با استفاده از روش موضعي استفاده شود. دي اكسيد كربن نيز مي تواند در سيلندرهاي فولاد به هم تنيده شده پرفشار و هم مخازن يخ زده سبك كم فشار نگهداري شود.

مزاياي سيستم اطفاي حريق CO2 فشار بالا HPCO2

  • قيمت پايين‌تر براي سامانه‌ هاي كوچك‌ تر
  • نگهداري در سيلندرهاي محكم تنيده  شده‌ي مورد قبول US-DOT
  • سيلندرهايي در سايزهاي مختلف
  • نصب آسان
  • سهولت در دسترسي
  • اجزاء تشكيل‌دهنده‌ي كمتر

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق CO2 براي موارد زير مورداستفاده قرار مي‌گيرند:

  • نيروگاه‌هاي برق
  • كارخانه‌ي سيمان/سامانه‌هاي غيرمستقيم سوخت زغال كوره‌هاي بلند
  • توليد و فراوري فلزات
  • صنعت چاپ
  • صنايع خودروسازي
  • عمليات الكترونيكي
  • توليد كامپيوتر و قطعات الكترونيكي
  • تأسيسات تحقيقاتي
  • سامانه‌هاي كشتيراني (دريانوردي)
  • تأسيسات بازيابي و انبارداري خودكار

اطفاي حريق CO2 شامل يك يا چند مخزن نگهداري عامل اطفاء CO2 است. شلنگ‌هاي انعطاف‌پذير، مسير تخليه سيلندرها را به يك منيفولد (چند راهه) وصل مي‌كند. منيفولد عامل گازي CO2 را بين شبكه‌اي از لوله‌ها توزيع مي‌كند و جريان خروج CO2 به منطقه‌ي تحت حفاظت را كنترل مي‌كند. اين سيستم ها در تجهيزات ايمني و آتش نشاني نيز وجود دارند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 224

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/30  | ۱۱ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نقش دستكش ايمني در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: استفاده از دستكش ايمني در تجهيزات ايمني و آتش نشاني نقش بسيار مهمي دارد. بيش از شصت درصد حوادث ناشي در حين كار، مربوط به استفاده نكردن از دستكش ايمني است. دست ها و انگشتان با اهميت ترين اعضاي كمكي بدن است كه در حين مواجه با خطرات ناشي از برق گرفتي، پارگي، خراش، بريدگي، سوارخ شدن و تماس با مواد بيولوژيكي و همچنين در برابر دماهاي بسيار بالا براي حفظ و نگهداري از آن ها بايد از دستكش ايمني مناسب استفاده شود.

نقش دستكش ايمني در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

در حال حاضر دستكش هاي ايمني مختلفي براي حفظ و نگهداري از خطرات در دسترس عموم قرار گرفته است. ماهيت خطر و آسيب هاي ناشي در حين انجام عمليات، در انتخاب دستكش هانقش مهمي دارد. تنوع آسيب هاي شغلي دست، انتخاب صحيح دستكش ايمني را مشكل تر مي كند. الزامي است كه كاركنان در يك محيط كاري نسبتاً خطرناك، از دستكش هاي ايمني مخصوص براي هر محيط كاري تهيه و استفاده شود. اين دستكش هاي ايمني در برابر آسيب هاي احتمالي بسيار لازم مي باشد و هر نوعي از آن ها براي يك نوع عمليات خاصي استفاده شده است كه ممكن اس در محيط هاي نامربوط ديگر در برابر ساير عمليات حفاظت لازم را ايجاد نكند.

دستكش ايمني محافظ در برابر پرتوهاي راديواكتيو(تجهيزات ايمني و آتش نشاني):

اين دستكش ايمني از پارچه هايي با لايه سربي ساخته مي شوند. اين دستكش ها بايستي حداقل تا نصف بازوها را پوشانده و قدرت حفاظتي حداقل برابر با قدرت حفاظتي ورق سربي به ضخامت ۱/۵۵ميليمتر باشد. ضمن اينكه با توجه به جرم حجمي بالاي سرب طوري تهيه شده باشند كه علاوه بر حفاظت دستها، سبك و نرم نيز باشند. آستين هاي حفاظتي در شرايطي كه علاوه بر دست ها، ساعد و بازوها نيز در معرض مخاطره قرار داشته باشند، از آستين هاي حفاظتي استفاده مي شود. اين آستين ها ممكن است با دستكش ايمني و يا بدون آن استفاده شده و جنس آنها معمولاً از جنس همان دستكش مي باشد..

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 191

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/26  | ۰۵ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

تجهيزات ايمني و اتش نشاني: سازمان آتش‌ نشاني نام سازماني دولتي و يا خصوصي است كه وظيفه مقابله با آتش و برخي ديگر از سوانح و حوادث را بر عهده دارد. اين سازمان ها سالانه تعداد زيادي آتش نشان جذب مي كنند و آن ها را در تجهيزات ايمني و آتش نشاني تعليم داده و در ايستگاه هاي آتش نشاني مستقر مي كند.

شرح وظايف تجهيزات ايمني و آتش نشاني

در برخي كشورها از جمله ايران، وظيفه آتش‌ نشاني فقط به مبارزه با حريق خلاصه نمي‌شود. براي مثال سازمان آتش‌ نشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران، شرح وظايف خود را بدينگونه برشمرده‌ است:

  • مقابله با هرگونه آتش‌ سوزي
  • نجات محبوس شدگان در زير آوار ساختمان، خودروي تصادفي، آسانسور و…
  • مقابله و پيشگيري از سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر براي شهروندان

تاريخچه تجهيزات ايمني و آتش نشاني در ايران

 

نخستين شهر كشور كه به تجهيزات ايمني و آتش‌ نشاني مجهز شد، شهر تبريز بود. در سال ۱۲۲۱ خورشيدي، روسها در اين شهر نخستين سازمان آتش‌ نشاني ايران را تأسيس نمودند كه برج آتش‌نشاني تبريز از يادگارهاي آن دوران است. دومين و سومين واحدهاي آتش‌ نشاني رسمي در جنوب كشور و در شهرهاي مسجد سليمان و آبادان براي حفظ تأسيسات ايجاد شده در پالايشگاه آن شهرها تأسيس شد. سپس با توجه به ايجاد زير ساختهاي اقتصادي در اقصي نقاط كشور، ايجاد واحدهاي اطفايي در مناطق مختلف كشور آغاز گرديد كه مي‌توان به احداث واحدهاي آتش‌ نشاني(اطفائيه) در بلديه آنروز نام برد كه در قطبهاي اقتصادي و صنعتي كشور ايجاد شده و بطور مثال احداث پايگاه‌ هايي در تهران ۱۳۰۳، قزوين ۱۳۰۳، اهواز ۱۳۰۴، بندر انزلي ۱۳۰۵، شهر رشت ۱۳۰۵،مشهد مقدس ۱۳۱۲، شهر زنجان ۱۳۲۷، شهر اصفهان ۱۳۲۸ و شهر شيراز ۱۳۲۹ نام برد.

حرفه آتش‌ نشان در تجهيزات ايمني و آتش نشاني


زمان‌هاي آتش‌ نشاني با هدف اصلي نجات جان و اموال انسان‌ ها تشكيل شده‌اند بنابراين يك آتش‌ نشان قادر است در بحراني‌ترين شرايط محيطي و زيان آورترين شرايط كاري به ياري حادثه ديدگان بشتابد. با توجه به آمارهاي حريق و حوادث، تعداد مصدومين و فوت شدگان مأموران آتش‌نشان در طي ساليان اخير نگران كننده است چرا كه آتش نشانان در محيط‌هاي پر مخاطره آميز و از جمله انفجارات به امداد رساني و عمليات مي‌پردازند، لذا آسيب‌پذيري آنان در حد بالايي است.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 212

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/21  | ۰۸ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

واردي همچون تجهيزات كنترل سرعت در تجهيزات ترافيكي وجود دارند كه بيشتر در جاده هاي درون شهري مورد استفاده قرار مي گيرند. معروف ترين اين تجهيزات ترافيكي سرعت گير ها هستند كه در كشور ما به شكل قابل توجهي در تمام خيابان ها مورد استفاده قرار گرفته است. پيش تر در مورد كنترل ترافيك با تجهيزات ترافيكي صحبت شده بود.

كنترل سرعت با تجهيزات ترافيكي

كنترل سرعت با تجهيزات ترافيكي به شكل هاي مختلفي صورت مي گيرد. اين تجهيزات باعث مي شوند تا رانندگان سرعت خود را كم كرده و با احتياط بيشتري از اين تجهيزات عبور كنند. در برخي كشور ها نيز اين كنترل سرعت ها بصورت مجازي يا غيرواقعي هستند. به اين شكل كه راننده از دور يك مانع را مشاهده مي كند، در صورتي كه اين مانع فقط يك تصوير سه بعدي بر روي جاده مي باشد.

ﺗﺠﻬﯿﺰاتﮐﻨﺘﺮل ﺳﺮﻋﺖ

اﯾﻦ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺷﺎﻣﻞ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﻋﻤﻮدي و اﻓﻘﯽ ﮐﻨﺘﺮل ﺳﺮﻋﺖ و ﺑﺎرﯾﮑﻪ راهﻫﺎ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ.

ﺗﺠﻬﯿﺰات ترافيكي اﻓﻘﯽ ﮐﻨﺘﺮل ﺳﺮﻋﺖ

اﺑﺰارﻫﺎي اﻓﻘﯽ ﮐﻨﺘﺮل ﺳﺮﻋﺖ، ﻣﺴﯿﺮ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺗﺮاﻓﯿﮏ ﻋﺒﻮري ﯾﮏ ﻣﻌﺒـﺮ را ﺗﻐﯿﯿـﺮ ﻣـﯽ دﻫﻨـﺪ ﺗـﺎ ﺳﺮﻋﺖ آن ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﺑﺪ.اﯾﻦ اﺑﺰارﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ داﯾﺮهﻫﺎي ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ ﭘﯿﭽﺎﻧـﻪ ﻫـﺎ، ﻣﯿﺪاﻧﭽﻪﻫﺎ، ﻣﯿـﺪان ﻫـﺎ و پيچانه ها ﺗﻘﺎﻃﻊﻫﺎي ﻣﺎرﭘﯿﭻ ﺳﻮارهرو، ﺗﻐﯿﯿﺮدﻫﻨﺪهﻫﺎي ﺟﺎﻧﺒﯽ ﺣﺮﮐﺖ مي باشد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 164

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/2  | ۱۰ | نویسنده : bamana |