هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

هاست / طراحي سايت / طراحي اپليكيشن / ثبت دامنه

<-PostTitle->

ارزيابي آموزش تجهيزات ايمني و آتش نشاني: آموزش ­هاي شهروندي در رابطه با ايمني و آتش يكي از مهمترين راهكارها براي پيشگيري از حوادث به ويژه در كلانشهرها است. به واقع به علت پيچيدگي ماهيت اجتماعي و به ويژه مسائلي مانند فرسودگي بافت­هاي فرسوده، افزايش مهاجرت، حاشيه­ نشيني و بسياري از مسائل ديگر در شهر تهران، تنها با مشاركت و آموزش شهروندان است كه مي­توان به مقابله با بسياري از حوادث رفت. در همين زمينه سازمان آتش ­نشاني و ايمني شهر تهران(تجهيزات ايمني و آتش نشاني) اقدام به برگزاري دوره­هاي آموزشي كوتاه مدت براي شهروندان كرده است. هدف اصلي اين مقاله ارزيابي ميزان اثربخشي اين آموزش ­ها بوده است. در همين راستا تعداد ۴۰۰ نفر از شهرونداني كه در اين آموزش ­ها شركت كرده­ اند، به صورت گلوله جادويي شناسايي شده و پرسشنامه­ هاي مربوط به اثربخش در ميان آنان توزيع شد. داده­ ها نشان مي­دهد كه اين آموزش­ها تا حد قابل قبولي اثربخش بوده و توانسته هم دانش و آگاهي آنان در حوزه ايمني را افزايش داده و هم رفتار آنان در اين حوزه را تغيير دهد.

ارزيابي آموزش تجهيزات ايمني و آتش نشاني

بحث ايمني در برنامه­ ريزي شهري در سال­هاي اخير بسيار مورد توجه بوده است. امروزه انجمن ­هاي علمي مختلفي كه از اعتبار جهاني برخوردارند درحال تحقيق روي موارد ايمني شهري هستند از جمله اين انجمن ­ها مي­توان به انجمن بين ­المللي برنامه­ ريزان شهري و منطقه ­اي اشاره كرد. اين انجمن كه متشكل از برنامه ­ريزان متخصص است، در سال ۱۹۶۵ميلادي تاسيس شده است. هدف اين انجمن گردهم آوردن برنامه­ ريزان شهري و منطقه ­اي با سابقه و حرفه ­اي است. اين انجمن كه يك سازمان غير دولتي است بوسيله يونسكو، سازمان ملل و شوراي اروپا تاييد شده و مقر آن در لاهه است.

اين انجمن در كنگره­ هاي مختلف به جايگاه خطر و ايمني در برنامه ­ريزي شهري پرداخته كه اين خود بيانگر اهميت موضوع در برنامه ­ريزي شهري است. بررسي ­هاي بعمل آمده نشان مي­دهد كه در بيشتر مناطق شهري در سراسر دنيا، ساختمان­سازي به سطح استاندارد نرسيده، بصورتيكه مناطق آسيب­ پذير بيشتر شده ­اند و توسعه غيرقانوني، شهرها را به مناطق پر خطر تبديل كرده است.

جوامع در مناطق پرجمعيت با ساختمانهاي ضعيف، بسيار آسيب ­پذير شده­ اند و در معرض آسيب­ هاي ناشي از فرسايش محيطي، آتش ­سوزي، سيل و زمين لرزه قرار گرفته­ اند. از طرف ديگر توسعه شهرنشيني به طرز فجيعي سبب افزايش آسيب­ پذيري جوامع انساني گرديده است، زيرا به موجب آن برخي جوامع مجبورند در مناطق نا استوار مانند اطراف تپه ­ها كه مستعد به رانش زمين هستند يا در زمينه اي با كيفيت پايين كه خطر تخريب ساختمان ها در آنها وجود دارد سكني گزينند.

ارزيابي حوادث با تجهيزات ايمني و آتش نشاني

حوادث و بلايا از قبيل آتش سوزي، زلزله، تخريب و فرو نشستن ساختمان­ ها يا تخريب­ هاي محيطي ممتد كه آهسته ­تر اتفاق مي­افتد، باعث از دست رفتن زندگي و وارد آمدن آسيب ­هاي جدي به افراد مي­شوند. همچنين درصد قابل توجهي از مردم نيز در مناطق حاشيه­ اي با حداقل خدمات شهري و لوازم  زير ساختي زندگي مي­كنند. اين جوامع عمدتا در معرض خطراتي هستند كه گاهي منجر به از دست دادن مكان زندگي وگاهي جان آنها مي­شود. به همين دلايل اصول مربوط به آموزش همگاني جزيي جدايي ناپذير از آموزش­هاي شهروندي در اين كشورها است. البته در حال حاضر با پيشرفت علم در اين زمينه، سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق نيز به شكل قابل توجهي از آتش سوزي ها جلوگيري كرده اند.

اكنون در كشورهاي پيشرفته، اغلب افراد با اصول حفاظت از طريق و مسائل تجهيزات ايمني و آتش نشاني آشنا بوده و در نتيجه علاوه بر رعايت اصول پيشگيري از بروز آتش ­سوزي، آمادگي لازم جهت مقابله با آتش ­سوزي­ ها، حتي در لحظات اوليه و وقوع آن را دارند. اين امر مهم به نوبه خود در اثر سال­ها تلاش، جهت آموزش عمومي حفاظت از حريق صورت گرفته است. به عنوان مثال در انگلستان بارها عليه حريق بسيج عمومي اعلام شده است تا اقتصاد كشور صدمات كمتري ببيند (اوشا، ۲۰۰۶: ۱۹). در مورد آموزش مسايل حفاظت از حريق، آتش نشاني لندن برنامه­ هاي متعددي از انتشار نشريات مربوط به ايمني حريق گرفته تا بازديد از مدارس و گفتگو با كودكان دارد (همان). در آمريكا پس از آتش­سوزي مهيب ۹ اكتبر سال ۱۸۷۱ در شيكاگو، اين روز روز آتش­ سوزي بزرگ شيكاگو ناميد شد تا خاطره آن روز مصيبت ­بار براي هميشه در تاريخ آمريكا ثبت شود. در سال ۱۹۱۱، انجمن روساي آتش­ نشاني آمريكاي شمالي تصميم گرفت اين روز را روز پيشگيري از آتش­ سوزي اعلام كند تا در اين روز با انجام فعاليت­ هاي مختلف، ضرورت رعايت اصول پيشگيري از بروز حريق و همچنين اهميت آشنايي با اصول مبارزه با آتش را به مردم يادآوري كرده و آموزش دهد. در سال ۱۹۲۲، انجمن غيردولتي حفاظت از حريق آمريكا پيشنهاد كرد نظر به اهميت موضوع، اين مدت به يك هفته افزايش پيدا كند. در نتيجه از آن تاريخ به بعد، هر سال از روز ۹ اكتبر به مدت هفت روز، هفته پيشگيري از حريق اعلام مي­گردد و طي آن اين هفت روز، مسايل مختلف حفاظت از طريق به عموم مردم آموزش داده مي­شود(قاسملو، ۱۳۸۲: ۵۹).

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 208

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/24  | ۱۱ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: تجهيزات ايمني و آتش نشاني از مهم ترين عواملي است كه نقش بسيار مهمي در اطفاء حريق توسط آتش نشانان دارد. نوع اين تجهيزات و همچنين طرز استفاده از آن ها توسط آتش نشان ها موضوع مهمي است كه در ايستگاه هاي آتش نشاني بايد رعايت شود. تجهيزات ايمني و آتش نشاني بايد مطابق با استاندارد هاي روز دنيا بوده تا علاوه بر كارايي بيشتر، راندمان كاري آتش نشان ها افزايش يابد.

سيستم هواي فشرده و كف در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

سيستم هواي فشرده و كف يا CAFS، در محيط هايي مثل روستاها مزاياي بسيار بزرگي دارد كه بعنوان كلاس منظم A فوم، براي نفوذ بسيار محافظ مي باشد. با اين حال، در حال حاضر باتوجه به ساختاري كه در اطفاء حريق و رويكرد آن وجود دارد، سيستم هاي حمله آتش كه داراي مواد افزوي كف يا هوا مي باشد، مي تواند به آتش نشان كمك شاياني كند. با استفاده از اين سيستم، آتش نشان به راحتي مي تواند خط آتش را مهار كند و همچنين با توجه به وجود هواي فشرده در اين سيستم، فاصله خود را از اين خط آتش كم كند و خطرات بسيار كمتري را احساس كند. در واقع علاوه بر اطفاء حريق ساده تر، آتش نشان خطرات كمتري را به خود وارد مي كند. در طول ده سال گذشته، تحقيقات بسيار زيادي در توانايي فوم(كف) و سيستم هواي CAFS در آتش نشاني شده كه در سركوب كلاس A متمركز شده است و وجود آن به وضوح بسيار بهتر از آب است. پيشنهاد مي شود مقاله اي مشابه با مقاله “نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني” مطالعه شود.


تكنيك هاي جستجو و نجات و حمله اوليه بر روي آتش سوزي در خواص كوچك يا متوسط ​​را مي توان بلافاصله با استفاده از CAF (به DRA) آن را به عنوان اجازه مي دهد تا به آتش زودتر حمله، تيم ها را به بالاتر از آتش نشاني با خيال راحت تر بهبود يافته است، و جستجو به موثر تر انجام شود. اين به خاطر پرتاب آن ديگر، مقدار كاهش مي يابد بخار توليد شده توسط آن، تاثير قابل توجهي آن بر توسعه آتش يك بار “رنگ” بر روي سقف و ديوار و اثر آن بالا بردن هواپيما خنثي در محفظه. اين سيستم در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مورد استفاده قرار نمي گيرد و فقط در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مورد استفاده قرار ميگيرد.

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 203

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

مشخصات فني و تجهيزات اطفايي منصوب بر روي شاسي‏هاي MERSEDES BENZ

ATEGO 1325 F

 پـمپ :

          مدل NH  ۳۰توليد كارخانجات روزنباور اتريش و از نوع گريز از مركز و داراي چهار پروانه ( يك مرحله فشار نرمال و ۳ مرحله فشار قوي ) است .

       جنس پمپ از آلياژ سبك مقاوم در برابر خورندگي است كه ماده‏اي به نام گـرافيت، شفت ( از جنس استنلس استيل ) بين قسمت نـرمال و فشـار قـوي پـمپ را آب‏بندي مي‏كند .

         نيروي محركه لازم جهت راه‏اندازي پـمپ توسط P.T.O متصل به مـوتور و يك گيربكس متصل به پـمپ تأمين گشته و داراي ۴ خـروجي ۵/۲ اينچ هـمراه با شير فلكه‏اي و كوبلينگ‏هاي مربوطه به هـمراه درپوش و يك ورودي مكش با كوبلينگ و درپوش مـربوطه با شير پـروانه‏اي مناسب و دو خـروجي فشـار قوي هـمراه با شيرهاي تـوپي مي‏باشد.

        آبـدهي پمپ ۲۸۰۰ ليتـر در دقيقه در ۱۰ بـار فشـار (فشـار نـرمال ) يا ۳۰۰ الي ۴۰۰ ليتر در دقيقه در فشـار ۴۰ بار ( فشـار قـوي ) است .

        پـمپ خـلاء با پيستون دوبل نيمه اتـوماتيك تـوسط اهـرم دستي كنترل و قـابليت مكش آن ۳ متر در  ۷ ثـانيه و حـداكثر ارتفاع مكش ۹ متر مي‏باشد .

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 191

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/9  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

استاد شهريار مزيد آبادي  پژوهشگر و مدرس امداد و نجات در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري بامنا در چهارمين كنفرانس جامع مديريت بحران و HSE  با اشاره به تجربه سه دوره قبل برنامه ريزان اين كنفرانس گفت: برنامه ريزان كنفرانس با تجربيات سه دوره قبل اين كنفرانس به دنبال باز كردن و حتي پاسخ به مسائلي بودند كه لزوم توجه به آن مي‌تواند به آمادگي و پيشگيري از حوادث كمك كند. نگاه تخصصي به اولين حادثه بزرگ شهري بعد از جنگ تحميلي از منظر حريق  به همين دليل بود كه بحث‌هاي كارشناسي و سخنرانان به اين مهم پرداختند. در خصوص اهداف كنفرانس  لازم است كميته علمي باجمع‌بندي دستاوردهاي مقالات و سخنراني‌ها و كارگاه‌هاي ارائه‌شده و نظرات خبرگان به اين سؤال پاسخ دهد. اما به‌يقين بحث‌هاي علمي بدون اغراض سياسي در محيط‌هاي دانشگاهي، كشور را به‌سوي اهداف توسعه پايدار خواهد برد. حضور كارشناسان و مديران فني از سراسر كشور وتقارب آرا و اظهارنظرهاي فني ميزان آگاهي ذهني و عملياتي و  آمادگي در مقابل سوانح را افزايش خواهد داد.

مزيد آبادي در پاسخ به سوال خبرنگار پايگاه خبري بامنا در خصوص جايگاه HSE در پيشگيري و مديريت بحران كشور گفت: تا تعريف اين واحد مهم در امور اجرايي كشور در تمام سطوح مشخص نگردد و ضرورت وجود افراد آگاه و برنامه‌ريز در همه سطوح براي پيشگيري و  كاهش اثرات حوادث روشن نگردد، مديران تصميم گير درك مناسبي از ايجاد و حمايت از واحد HSE را نخواهند داشت. در حال حاضر در مهم‌ترين اركان اجرايي كشور اين فقدان مشهود است و برنامه روشن و اجرايي دقيقي براي مواجهه با شرايط اضطراري وجود ندارد. البته معرفي و بازتعريف اين واحد در قالب تبليغات، كارگاه‌هاي آموزشي، جلسات عمومي و اختصاصي با مديران مي‌تواند باور و توجه به اين واحد را افزايش دهد.

وي در پايان گفت: شايد ذكر اين تعريف كه وجود واحد بهداشت، ايمني و محيط زيست  به‌منزله حفاظت و امنيت در مقابله با شرايط اضطراري و بحراني، باعث كاهش هزينه‌ها و خسارات مي‌گردد و بدون شك اين اولين گام مي باشد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 158

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/1  | ۱۰ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس: سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق مقرون به صرفه براي تجهيزات حساسي مثل سيستم هاي الكتريكي و انواع تابلوهاي كنترلي و برقي ارائه مي شود. سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق فايرتريس(firetrace) بخاطر شلنگ آشكارسازي آن كه يك سنسور حرارتي خطي پنوماتيكي است، دماي حريق را با دقت بسيار بالا تشخيص مي دهد و به بهره بردار سيستم اين قابليت را ميدهد تا با سرعت بصورت تاثيرگذاري بتواند عكس العمل نشان دهد. اين آشكارساز منحصر به فرد مي تواند در تابلوهاي برق يا سرور هاي كوچك در پيچيده ترين حالت ممكن و حتي بزرگترين آن ها مورد استفاده قرار بگيرد و اين اطمينان را بدهد كه آشكارسازي هميشه در دست انجام خواهد بود.

سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

سيستم اطفاء حريق فايرتريس در هر مكاني كه خطر حريق وجود دارد امكان استفاده را دارد و همچنين اين سيستم اطفاء حريق انعطاف پذيري بالايي در استفاده از محيط هاي صنعتي، انبار تجهيزات، خودروهاي اضطراري و سنتي، انواع تابلوهاي كنترلي و برق و … را دارد. سيستم اطفاء حريق فايرتريس، از دستگاه هاي CNC و هود بخار گرفته تا اطفاء حريق اتوبوس مي تواند راه حل مناسب و قابل اطميناني براي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس در تجهيزات و تاسيسات حساس در پروژه هاي مختلفي باشد. اين سيستم هاي اطفاء حريق با سرعت حريق را آشكار كرده و مستقيماً در همان لحظه و محل بصورت خودكار و موثر حريق را خاموش كند.

ويژگيهاي سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق خودكار فايرتريس

  • اين سيستم بصورت خودكار و مستقل است و داراي هيچ تغذيه الكتريكي نمي باشد كه در زمان قطع برق، كاملا در حالت آماده باش قرار ميگيرد
  • نيازي به كنترل پنل اطفاء حريق ندارد كه باعث مقرون به صرفه بودن اين سيستم است
  • داراي گواهينامه هاي و تاييديه هاي بين المللي نظير UL، CE، FM و ULC است
  • اين سيستم مي تواند با انواع عامل هاي اطفاء حريق اقتصادي موجود طراحي شود
  • نصب آن برا ييك كاربرد و طراحي ساده در عرض چند ساعت خواهد بود كه هزينه هاي نصب آن كاهش ميابد
  • شلنگ آشكارسازي فايرتريس عملاً خليه اشتباهي، زمان و هزينه هاي بعدي را كاهش مي دهد
  • پوشش محيط هايي كه دسترسي به آن ها سخت و مشكل است، با استفاده از شبنگ هاي آشكار سازي انعطاف پذير قابل انجام خوهد بود
  • در محيط هاي خشن تر مي توان از شلنگ هاي آشكارسازي محكم تر استفاده كرد

سيستم با تخليه مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس مستقيم، سيستم حفاظت از حريق را با استفاده از شلنگ فايرتريس تخليه مي كند كه اين شلنگ هم آشكاري سازي را انجام مي دهد و هم تخليه ماده اطفايي. وقتي حريق شروع شود، بخشي از شلنگ كه به آن نزديك تر است گرم و پاره شده و به نازل تخليه موثري تبدلي مي شود.

سيستم با تخليه غير مستقيم

سيستم اطفاء حريق فايرتريس غير مستقيم مستقيم، بعنوان آشكارساز حريق و فعال كننده سيستم استفاده مي كند ولي ديگر بعنوان مسير تخليه ماده اطفايي عمل نمي كند. وقتي كه شلنگ حريق را حس مي كند، پاره شده و در نهايت باعث افت فشار مي شود كه اين افت فشار شير غيرمستقيم را فعال مي كند. پس عامل اطفايي درون سيلندر از نازل ها تخليه شده و فضاي مورد نظر را از ماده شيميايي اختصاصي پر مي كند. اين سيستم در كنار يك سيستم اعلام حريق مي تواند نياز به تجهيزات ايمني و آتش نشاني را در يك محيط كاهش دهد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 173

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/5/1  | ۱۰ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش مجله حريق و نجات(ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق)، انجمن تحقيقات حمل‌ و نقل، بعنوان بخشي از آكادمي‌ هاي ملي علوم، مهندسي و پزشكي آمريكا، گزارشي از توصيه‌ هاي راهبردي براي تقويت و حفظ فرهنگ ايمني در صنايع نفت و گاز فراساحل ارائه كرد. تقويت فرهنگ ايمني كار در فراساحل توسط كميته‌اي متشكل از نمايندگان كميته فرهنگ ايمني صنايع نفت و گاز فراساحلي، انجمن تحقيقات دريايي Marine Board و انجمن ادغام دستگاه‌ هاي انساني بخش رفتار انساني، علوم اجتماعي و آموزش ارائه شد.

پيشنهادات جديد BSEE براي تقويت فرهنگ ايمني در صنايع نفت و گاز فراساحلي

اين كميته تعريف فرهنگ ايمني ارائه‌ شده توسط آژانس اجرايي ايمني و محيط‌ زيست Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) را بدين صورت تائيد نمود: “ارزش‌ هاي اصلي و رفتارهاي يك سازمان كه بازتاب تعهد انجام كسب‌ و كار به شيوه‌ اي است كه از مردم و محيط‌ زيست حفاظت كند.”

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 225

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/25  | ۰۸ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نقش چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي: اﯾﻤﻨﯽ و ﺗﻮاﻧﺎﺋﯽ ﯾﮏ راه ﺑﺮاي ﻋﺒﻮر دادن ﺗﻌﺪاد ﮐﺎﻓﯽ ﺧﻮدرو ﺑﺎ ﺣﺪاﻗﻞ ﺗﺄﺧﯿﺮ و اﯾﺠـﺎد ﻧـﺎراﺣﺘﯽ ﺑﺮاي اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن، ﺑﻪ ﻧﻈﻢ و ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺟﺮﯾﺎن آﻣﺪ و ﺷﺪ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ دارد.  در ﺻﻮرﺗﯽ اﯾﻦ ﻧﻈـﻢ را ﻣﯽﺗﻮان در ﺟﺎده و ﺧﯿﺎﺑﺎن ﺣﺎﮐﻢ ﮔﺮداﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ، راﻧﻨﺪﮔﺎن را ﺑﻄـﻮر دﻗﯿـﻖ و ﺻـﺤﯿﺢ راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ ﮐﻨﻨﺪ و ﻧﯿﺰ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ در راه اﺣﺘﻤﺎل ﺑﺮوز ﺣـﻮادث و ﺗـﺼﺎدﻓﺎت وﺳـﺎﺋﻂ نقليه را ﺗﺎ ﺣﺪ ﻣﻤﮑﻦ ﮐﺎﻫﺶ دﻫﺪ ﺗﺎ ﺟﺮﯾﺎﻧﯽ روان و ﯾﮑﻨﻮاﺧﺖ از ﺗـﺮدد اﺳـﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨـﺪﮔﺎن از ﻣـﺴﯿﺮ ﺑﻮﺟﻮد آﯾﺪ. ﯾﮑﯽ از راﻫﻬﺎي وادار ﻧﻤﻮدن اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از راه ﺑـﻪ رﻋﺎﯾـﺖ ﻗـﻮاﻧﯿﻦ، راﻫﻨﻤـﺎيي و راﻧﻨـﺪﮔﯽ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﮐﺮدن ﻋﻼﺋﻢ و ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ از ﻧﻈﺮ، اﺑﻌﺎد، رﻧﮓ، ﻃﺮح ﺣﺮوف و ﺑﮑﺎرﮔﯿﺮي ﻫﻤﺎﻫﻨـﮓ آﻧﻬﺎ در ﻫﻤﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.از ﺳﻮﺋﯽ دﯾﮕﺮ، ﺑﮑﺎرﮔﯿﺮي ﺻﺤﯿﺢ و اﺻﻮﻟﯽ ﺗﺠﻬﯿﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ ﻣﯽﺗﻮاﻧـﺪ ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﯾﺶ اﯾﻤﻨﯽ در ﺷﺒﮑﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻬﺮي و ﻧﻬﺎﯾﺘًﺎ داﺷﺘﻦ ﺗﺮاﻓﯿﮑﯽ روان، اﻣﻦ و اﯾﻤﻦ ﮔﺮدد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﻣﺸﺨﺼﺎت ﻓﻨﯽ و دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻠﻬﺎي ﻣﻔﺼﻞ در ﺧﺼﻮص ﮐﺎرﺑﺮد اﻧﻮاع ﺗﺠﻬﯿـﺰات ﺗﺮاﻓﯿﮑـﯽ و ﺑﺎ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﮐﻤﺒﻮد ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﺗﺮاﻓﯿﮏ در اﺳﺘﺎﻧﻬﺎي    ﮐﺸﻮر ﮐﻪ ﻣـﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﻧﮕﻬـﺪاري و ﮐـﺎرﺑﺮد اﯾﻦ ﻋﻼﺋﻢ و ﺗﺠﻬﯿﺰات را دارﻧﺪ، ﺿﺮورت ﺗﻬﯿﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﮔﺰارش راﻫﻨﻤﺎﺋﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر آﺷـﻨﺎﺋﯽ و آﻣـﻮزش ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺘﻮﻟﯿﺎن اﻣﺮ ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ و ﺗﺮاﻓﯿﮏ درون  ﺷﻬﺮيﻣﺸﺨﺺ ﻣ ﯽﺑﺎﺷﺪ.ﻟﺬا ﺑﺎ ﻫﻤـﺖ دﻓﺘـﺮ ﺣﻤـﻞ و ﻧﻘﻞ و دﺑﯿﺮﺧﺎﻧﻪ ﺷﻮراي عالي ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺗﺮاﻓﯿﮏ ﺷﻬﺮﻫﺎي ﮐﺸﻮر، اﯾﻦ ﮔـﺰارش در دو ﺑﺨـﺶ ﺗﺠﻬﯿـﺰات ﮐﻨﺘﺮل ﺗﺮاﻓﯿﮏ و ﺗﺠﻬﯿﺰات اﯾﻤﻨﯽ ﺗﺮاﻓﯿﮏ ﺗﻬﯿﻪ ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ. اﻣﯿﺪ اﺳـﺖ ﮐـﻪ ﺑﺘﻮاﻧـﺪ ﺑـﺎ ﮐﻤـﮏ ﺷـﻤﺎ ﻋﺰﯾﺰان ﮔﺎم ﮐﻮﭼﮑﯽ در ﺟﻬﺖ ارﺗﻘﺎء ﺳﻄﺢ اﯾﻤﻨﯽ در ﺷﺒﮑﻪ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﺷﻬﺮﻫﺎي ﮐﺸﻮر ﺑﺮدارد.

نقش چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي

ممكن است در برخي از خيابان هاي درون شهري و برخي جاده هاي برون شهري ديده باشيد كه نقاطي در  كف خيابان تعبيه شده اند كه با روشن و خاموش شدن نقش راهنماي رانندگان در كنار جاده ها را دارند. از اين چراغ ها در تجهيزات ترافيكي بعنوان خط كشي هاي عابر پياده نيز استفاده مي شود. اين چشمك زن هاي عابر پياده همچنين باعث كنترل خودروها در حاشيه خيابان ها نيز استفاده مي شود. علاوه بر آن اين سيستم بيشتر جهت محافظت از خودروها براي عدم خروج از خيابان در هواي تاريك نيز طراحي شده است.

كاربرد چشمك زن عابر پياده در تجهيزات ترافيكي

اين چشمك زن ها در كنار جاده ها براي خط كشي عابر در اواسط بلوك ها، ميدان ها، ميراث هاي فرهنگي، مدارس، بيمارستان ها و محيط هاي حساس تري نصب مي شود. اين سيستم ها براي فواصل مختلفي نيز طراحي شده اند مثل فصل سرما و برف كه به تجهيزات ايمني و آتش نشاني هم كمك شاياني مي كند و مي تواند براي امداد رساني نيز مفيد باشد.
اين چشمك زن ها بطور مستقيم با نورهاي LED به ديد رانندگان برخورد مي كند و همچنين باتوجه به اين كه اين چراغ ها چشمك زن هستند، مانع آزار و اذيت چشم رانندگان مي شود. اين چشمك زن ها توجه عابران را نيز به خود جلب مي كند. شكل ظاهري اين چشمك زن ها مي تواند بصورت يك علامت يا نشانه نيز باشد.
ادامه مطلب

امتیاز :

بازدید : 196

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/25  | ۰۸ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

ه گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

علت وقوع آتش سوزي

تهويه پنجره واقع در طبقه ۱۲ احتياج به مداري متفاوت با تهويه هاي ديگر داشت.در زمان نصب محسوس نبوده لذا تهويه بدون توجه به اين ضرورت نصب مي شود و حريق از اينجا آغاز مي شود وخيلي سريع گسترش مي يابد.

آتش كه از طبقه اي در شمال طبقه ۱۲ شروع شده بود در دو جهت پيشروي كرد.از كف و از سقف اتاق تا اينكه به راه پله رسيده و راه بالا را در پيش گرفت.آتش از اين طريق فقط تا طبقه ۱۵ پيش رفت . چون در راه پله مواد سوختني كم بوده است مسير راه با دود و حرارت پر مي شود و همين امكان فرار را محدود مي سازد.همزمان آتش از بيرون ساختمان نيز گسترش يافت . طبقه ۱۳ در قسمت شمال ناتمام و خالي بوده ومواد سوختني كمي در خود داشت.حرارت وشعله از طريق پنجره ها به طبقه ۱۴ سرايت كرد در حالي كه آتش با به كام كشيدن سوختني ها رو به بالا در حال حركت بود و در جهت افقي طبقه ۱۴ پيشروي نمود و به قسمت جنوبي نيز سرايت كرد و در اين قسمت هم از پنجره بيرون آمد و در اينجا آتش از دو طرف ساختمان رو به بالا زبانه كشيد .ظرف كمتراز يك ساعت از شروع حريق آتش ۱۴ طبقه فوقاني ساختمان را در بر گرفته بود.در زمان بروز حريق ۶۰۰ نفر از كاركنان در ساختمان بودند.

– براي آن گروه كه گير افتاده بودن ساختمان هيچ ايمني براي عرضه نداشت.هيچ يك از سيستم هاي ايمني در بناي ساختمان بكار نرفته بود.تنها راه پله موجود نه كافي و نه امن بود.براي تخليه ساختمان در صورت بروز حريق هيچ پيش بيني نشده بود.عده ي زيادي با استفاده از راه پله به اميد اينكه توسط هليكوپتر نجات داده شوند خود را به بام رساندند.

چالش هاي مشترك بين دو آتش سوزي بزرگ ساختمان Joelma سائوپائولو برزيل و برج سلمان مشهد

ساختمان هاي فوق هر دو از لحاظ نوع كاربري شباهت زيادي با يكديگر دارند.ساختمان Joelma كاربري اداري دارد و ساختمان سلمان كاربري اداري و تجاري دارد و اين نوع كاربري اهميت موضوع را در هر دو سازه بيان مي كند.تراكم جمعيت در هر دو ساختمان بسيار بالا مي باشد و از اين نظر حساسيت و ريسك آن فزون تر مي شود.

موقعيت جغرافيايي هر دو سازه در يك مكان پر تردد شهري قرار دارد و ساعت وقوع آتش سوزي در هر دو ساختمان با بارترافيك شهري همراه  بوده است كه اين معضل ، مسبب تأخير در رسيدن نيروهاي آتش نشاني بوده است.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 200

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/12  | ۰۷ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق: همانطور كه در مقاله هاي پيشين در رابطه با سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر(Sprinkler) صحبت شد، اين سيستم ها يك روش براي حفاظت از حريق است. اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق اسپرينكلر از يك منبع آب تشكيل شده است كه فشار و جريان كافي را براي مجموعه از از لوله هاي توزيع آب فراهم مي كند و چند اسپرينكلر به آن وصل شده است. براي اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در اروپا قوانيني جهت استفاده از آن ها ايجاد شده است.

مقررات استفاده اسپرينكلرها در سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق

هرچند تعداد قوانين فدرال كه در زمينه استانداردهاي ساختماني وضع شده است بسيار كم است، ولي اين قوانين عموماً به زمينه هاي قضايي سپرده شده و دولت فدرال از ابزارهاي تامين مالي براي ترويج اين استانداردها در برابر حريق در ساخت و سازها استفاده كرده است. در سال ۱۹۹۰ ميلادي، كنگره آمرييكا مصوبه اي با عنوان “قانون ايمني هتل” گذراند. اين قانون همه هتل ها و سالن هايي مشابه كه وجوه فدرال را دريافت مي كنند، بايد الزامات مربوط به حريق و ساير الزامات ايمني را رعايت كنند. مشخص ترين اين الزامات، تعبيه اسپرينكلر مي باشد. با افزايش هتل ها و اقامتگاه هايي كه با هدف پذيرش بازديدكنندگان دولتي تاسيسات خود را ارتقاء مي دهند، اين سيستم رفته رفته جنبه صنعتي به خود گرفته است ولي همچنان هيچ آيين نامه اجباري براي آن وجود ندارد.

افزايش حمايت از اين سيستم هاي اعلام و اطفاء حريق در انگلستان كه بدليل لابي گري موثر در شبكه ملي اسپرينكلر هاي اطفاء حريق اروپا و انجمن اسپرينكلرهاي خودكار بريتانيا رخ داده موجب شده تا سيستم هاي بيشتري از اين نوع نصب شوند. بعنوان مثال دولت انگليس در صدمين شماره بولتن ساختماني توصيه كرده تا بيشتر مدارس تازه تاسيسبه حفاظت در برابر حريق با استفاده از اسپرينكلر مجهز شوند. در سال ۲۰۱۱ نيز ولز به اولين كشوري در جهان تبديل شد كه نصب اسپرينكلرهاي اطفاء حريق در منازل تازه احداث شده را الزامي اعلام كرد. اين قانون شامل آپارتمان ها و منازل و همجنين تمام درمانگاه ها و اقامتگاه هاي دانشگاهي تازه ساز مي شود. در اسكاتلند نيز همه مدارس جديد و همچنين همه پاركينگ ها، گرم خانه ها و آپارتمان هاي بلند مرتبه به اسپرينكلر مجهز هستند. در بريتانيا نيز با توجه به اين كه علاقه زيادي به تجهيزات ايمني و آتش نشاني نشان مي دهد، اسپرينكلرها نيز وارد مقررات ساختمان سازي و استانداردهاي ساختماني وارد شد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 189

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/4/12  | ۰۷ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

رچسب‌گذاري يكي از مهم‌ترين روش‌هاي پيشگيري و كنترل مخاطرات حوادث است. رشد و توسعه روزافزون مواد و محصولات صنعتي و شيميايي كه از حساسيت‌هاي حمل و استفاده فراواني برخوردارند، موجب شده تا ضرورت آشنايي و اشراف كامل آتش‌نشانان شهري و صنعتي بر جزييات عبارات و علايم بين‌المللي كالاهاي خطرناك بيش از پيش احساس شود. در روش برچسب‌گذاري (Labeling) عمدتا به كدهاي S و  R اشاره مي‌شود. مفاهيم اين كدها به شرح ذيل هستند:

الف : عبارت ايمني  (Safety Phrase)

اين عبارت معمولا با كد S بر روي برچسب ديده مي‌شود. به عنوان مثال كد اسيد سولفوريك S2-26-36 است. يعني اين ماده بايد دور از دسترس اطفال نگهداري شود. در صورت تماس با چشم‌ها، محل را با آب شستشو داده و به پزشك مراجعه شود و نهايتا در طول كار از لباس محافظ مناسب استفاده شود.

ب: عبارت خطر  (Risk Phrase)

اين عبارت معمولا با كد R بر روي برچسب ديده مي‌شود. به عنوان مثال كد اسيد سولفوريك R35 مي‌باشد. يعني اين ماده سوختگي‌هاي خورنده شديد ايجاد مي‌نمايد. در رابطه با عبارات ايمني كدهاي S به صورت ذيل تعريف مي‌شوند:

S1 – در محل امن نگهداري شود.

S2- دور ازدسترس اطفال نگهداري شود.

S3-  در جاي خنك نگهداري شود.

S4-  دور از محل زندگي نگهداري شود.

S5-  در مايعي كه توسط كارخانه سازنده توصيه شده نگهداري شود.

S5.1- آب

S5.2- نفت

S6- در گاز بي‌اثر كه توسط كارخانه سازنده توصيه شده نگهداري شود.

S6.1- نيتروژن

S6.2- آرگون

S6.3- دي اكسيد كربن

S7-  در ظرف كاملا در بسته نگهداري شود.

S8-  در ظرف كاملا خشك نگهداري شود.

S9-  در محلي با تهويه خوب نگهداري شود.

S10-  ندارد.

S11-  از نفوذ هوا جلوگيري شود.

S12-  در ظرف مهر و موم شده نگهداري شود.

S13-  به دور از مواد غذايي، نوشيدني و خوراك دام نگهداري شود.

S14-  به دور از مواد ناسازگار كه توسط كارخانه سازنده اعلام شده نگهداري شود.

S14.1-  فلزات سنگين، اسيدها، بازها

S14.2-  اكسيدكننده‌ها و اسيدها و فلزات سنگين

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 210

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/28  | ۰۶ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان: همانطور كه ميدانيد، در فصل زمستان بدليل بارش هايي كه بصورت باران و برف ايجاد مي شود، خطرات زيادي بخصوص در جاده ها صورت مي گيرد. از اين رو علاوه بر كنترل سرعت با تجهيزات ترافيكي، مي بايست به علائم ترافيكي دقت نموده و همچنين تجهيزات ترافيكي مطابق با فصل زمستان را در جاده ها برون شهري و درون شهري تغيير داد.

تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان

اين تجهيزات ترافيكي در فصل زمستان با فصل هاي ديگر تفاوت هايي دارد. بدليل بارش هايي كه در اين فصل صورت مي گيرد بايد اين تجهيزات و علائم تغيير كرده و مناسب با همان فصل نصب گردد. در ادامه برخي از اين تجهيزات ترافيكي را در وبسايت بازار نگين رازي شرح خواهيم داد.

تجهيزات ترافيكي پاشنده ضد يخ هوشمند در سطح روسازي

اين وسيله بطور هوشمند با تغييرات سطح دما و همچنين كنترل مركزي هنگامي كه دماي هوا به زير صفر مي رسد با پاشيدن مواد ضديخ و نمك بر روي سطوح روسازي مانع از يخ زدگي جاده باعث عدم كنترل وسايل نقليه(قوسها) توصيه مي شود. در تصوير زير نمونه اي از اين تجهيزات ترافيكي كه در كشور آمريكا مورد استفاده قرار گرفته شده است نشان داده شده.

تجهيزات ترافيكي خودروها در فصل سرما

علاوه بر اينكه تجهيزات ترافيكي در جاده ها بايد قرارگرفته و فعاليت هاي آنها توسط مامورين انجام شود، خودروها نيز موظف اند تا تجهيزات ترافيكي مورد نظر را در بهمراه خود داشته باشند. اين تجهيزات ترافيكي شامل لاستيك هاي يخ شكن نيز مي شود. اين لاستيك ها كمك مي كند تا خودرو در برف دچار لغزندگي نشود. همچنين وجود شبرنگ هاي ترافيكي در خودروها الزامي است تا در صورتي كه خودرو دچار سانحه شده يا دچار نقص فني شد، از اين تجهيزات جهت روشنايي در شب ها استفاده كرده و خودروهاي ديگر از وجود اين تجهيزات ترافيكي آگاه شده و اصابتي با آن ها صورت نگيرد.

تابلوهاي (اخطاري هشداردهنده):

اين علائم و تجهيزات ترافيكي به منظور رعايت اصول ايمني توسط رانندگان، براي حفظ و سلامت خودشان و سرنشينان خودروهايشان نصب مي شود و هدف آن اخطار به رانندگان در مورد خطرات احتمالي در مسير است. گذشت از اين خطرات نياز به احتياط بيشتر از جانب استفاده كنندگان از راه دارد و ممكن است كم كردن سرعت و يا به كاربردن تدابير يكديگر لازم باشد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 239

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/28  | ۰۶ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

راه‌ اندازي مركز آموزش و تحقيقات جديد Falck در Maasvlakte: به گزارش ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق، كمپاني جهاني Falck يك مركز آموزشي جديد تا سال ۲۰۱۸ در Maasvlakte افتتاح مي‌نمايد. كليه امكانات لازم براي تبديل اين مركز به يك مركز دانش جهاني براي گروه‌هاي آتش‌ نشاني عمومي و صنعتي، بخش فراساحلي، ساحلي و نيروگاهي بكار گرفته ‌شده است. گام نخست اين تصميم در تاريخ ۲۴ ژانويه ۲۰۱۷ توسط Falck و اداره بندر روتردام طي قراردادي كه مالكيت سايت را به Falck مي‌دهد، برداشته شد. Falck كه در زمينه ايمني و آموزش ايمني تخصص دارد، جهت تعطيلي سايت فعلي در Beerweg به محض اتمام زمان اجاره آن از اداره بندر روتردام در بهار ۲۰۱۸ برنامه‌ ريزي نموده است. البته Falck همكاري بلندمدتي با اداره بندر روتردام(سازمان مسئول مديريت و عمليات مناطق بندري) دارد. از سال ۱۹۸۵ تنها يك مركز بزرگ آموزشي براي گروه‌هاي آتش‌نشاني صنعتي و صنايع ساحل و فراساحل، به فاصله فقط چند كيلومتر از سايت فعلي شركت وجود دارد كه نتيجه همكاري اداره بندر روتردام، شركت هلندي Smit Internationale و خدمات امنيتي هلند بود.

در مجله حريق مي خوانيد:

در مهندسي حريق مي خوانيد:

سايت جديد در سال ۲۰۱۸ بيشتر از يك تغيير مكان، براي Falck مشغله ايجاد مي‌كند. چرا كه دو اصل، اساس توسعه سايت جديد هستند: يك، دستيابي به يك تجربه واقع گرايانه و برهم‌ كنشي و دو، تبادل دانش و روش‌ها با يكديگر. مركز جديد كه در زميني به ابعاد چند هكتار بزرگتر از سايت فعلي تاسيس خواهد شد، براساس آخرين استانداردها و فناوري‌ هاي زيست‌محيطي، ايمني و بهداشت حرفه‌اي و فناوري‌هاي آموزشي طراحي و ساخته خواهد شد. (براي مثال: محيط‌هاي واقعيت مجازي براي كنترل رويدادها و مديريت بحران). سايت جديد همچنين شامل آزمايشگاه ميداني براي تحقيق و كسب تجارب عملي است. انتظارات و نيازهاي عملياتي كارفرماهاي داخلي و خارجي، ارائه خطوط راهنما در خصوص طراحي تسهيلات آموزشي به عنوان يك اصل مدنظر قرار داده‌ شده است. مركز آموزش و تحقيقات جديد در بهار ۲۰۱۸ آماده بهره‌برداري خواهد گرديد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 218

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني: بسياري از فوم هاي آتش نشاني مثل پرفلورو شيميايي از مواد مصنوعي ساخته مي شوند. اين مواد مصنوعي در استفاده از اين لباس هاي آتش نشاني بسيار موثر است ولي استفاده از آن ها در زندگي روزمره بدليل وجود مواد سمي بسيار خطرناك است. اين فوم هاي استفاده شده در تجهيزات ايمني و آتش نشاني مي توانند به مدت ۲۰۰ سال عمر مفيد داشته باشند. در اين مدت زمان طولاني، اين فوم ها مي توانند در مقابل آب و همچنين خاك كاملا محافظ بوده و مي تواند اين اجازه را داشته باشد تا عناصر سمي را در خود انباشته و تجمع كند تا به موجودات زنده بخصوص انسان ها خطري وارد نشود.

نگاهي به فوم آتش نشاني جديد در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

وب سايت phys.org مقاله اي در سال ۲۰۱۵ بصورت علمي و بين المللي از تكنولوژي هاي دانشگاه هاي SCAMT و ITMO در پترزبورگ و روسيه مبني بر مقاومت اين فوم ها در تجهيزات ايمني و آتش نشاني منتشر كرد. قطعا اين اخبار بسيار مفيد بودند. اما داستان از اين قرار است كه FHF بزرگترين قابليت براي جلوگيري از آتش بشمار مي رود. پس از اعلام و اطفاء حريق، اين ماده در جسم فعال در جذب آب، نرم و جدا مي شود.

باتوجه به وب سايت phys.org، قابليت FHF در نانوذرات سيليكا، وقتي در معرض هوا قرار ميگيرد، در يك شبكه پليمري ايجاد مي شود. به محض تماس با سوختگي(آتش گرفتن) يك جسم، فوم به جسم در حال سوختن چسبيده و آن را شامل مي شود و در نهايت آن را سريع سرد مي كند. البته دقت داشته باشيد كه فوم بطور همزمان خوش بعنوان يك جسم سخت حساب مي شود. ماهيت معدني براي فعالسازي و پايداري اين فوم، دماي بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتي گراد است تا چسبندگي به جسم در حال سوختن آغاز شود.

اكثر فوم ها وقتي دما در ۳۰۰ درجه سلسيوس است از ماده ارگانيك و خرابي سريع استفاده مي كنند. به نقل از دانشنامه SCAMT در آزمايشگاه Phys: در مورد اين پروژه، فوم ها از فريم هاي بسيار سخت جهت قرارگيري در آتش ايجاد شده اند، از احتراق دوباره اجسام نيز محافظت مي كند.

دانشمنداني كه FHF را توسعه داده اند، يك سري از بزرگترين مقياس ها را براي تست قابليت هاي فوم را تست كردند. يكي از اين آزمايش ها احتراق در يكي از جنگل ها بود. در اين آزمايش، فوم بصورت يك كمربند مقاومتي در اطراف آتش ها جهت پايان دادن به آن استفاده شد. محققان در اين مورد گفتند كه FHF خط آتش را براحتي در يك وايلدلند آتشين قرار مي دهد و آن را در تمام طول آتش فعال نگاه مي دارد.

كاربردهاي اين فوم در تجهيزات ايمني و آتش نشاني

اين نوع از توسعه مي تواند در آتش سوزي هاي بسيار عظيم در ايالات متحده و كانالدا در آتش نشاني ها كمك بسيار زيادي داشته باشد.

افزايش قابليت هاي جذب گرما و طبيعت مداوم از FHF مي تواند ساختار آتش نشان و wildland با يك ابزار است كه مي تواند كمك به آنها يك ميزبان از اهداف تاكتيكي انجام فراهم مي كند. برخي از اين نمونه ها عبارتند از:

  • سركوب سريع يك اتاق به خوبي درگير يا اتاق يا يك ساختار كل با استفاده از آب به مراتب كمتر
  • براي حفاظت از سازه هاي مجاور از يك آتش سوزي ساختار به طور كامل درگير به گرماي تابشي و يا اون سوي خاكستر سوخته پرواز در معرض (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • حفاظت از سازه هاي و پوشش گياهي در مسير يك آتش wildland پيشبرد (بدون نياز به درخواست مجدد)
  • ايجاد يك خط آتش محيط را براي آتش سوزي wildland (كه دست نخورده باقي خواهد ماند)
  • حفاظت از مسيرهاي تخليه در آتش سوزي wildland از گسترش آتش (بدون نياز به درخواست مجدد)

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 196

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

مهمترين و موثر ترين نمايشگاه و رويدادي ركورد شكن در جنوب چين  و بهترين ويترين نمايش براي فعالان حرفه اي صنعت ايمني و آتش نششاني  در  جهت معرفي محصولات و راه حل هاي جديد و همچنين تبليغ و معرفي كالا ها و خدمات فعلي آن ها به جمعيت كثيري است كه به نمايندگي از كشور هاي مختلف در نمايشگاه حضور مي يابند.

اين نمايشگاه بهترين فرصت را براي برقراري ارتباط با پخش كنندگان و عمده فروشان ،مقايسه كالا هاي جايگزين و برقراري ارتباطات تجاري حرفه اي را در اختيار بازديدكنندگان و شركت كنندگان خود قرار مي دهد.نمايشگاه CFE هر ساله بيش از ۳۵۰ شركت كننده ،۲۲۰۰۰ بازديد كننده را از بسش از ۵۰ كشور جهان گرد هم مي آورد و جايگاهي براي معرفي بيش از ۲۰۰۰ محصول با فناوري پيشرفته است .براي اولين بار كنفرانسي با موضوع “آتش نشاني هوشمند جهاني ” كه جايگاه فوق العاده اي را براي فعالان حرفه اي اين صنعت فراهم خواهد آورد.CFE در حال پديد آوردن بهترين و معتبر ترين نمايشگاه جهاني آتش نشاني در ابعاد وسيع، با قدرت، تخصص و اهميت فراوان براي صنعت ايمني و اطفاء حريق بوده است .اين دوره از نمايشگاه به ۴ بخش اصلي تجهيزات نجات اورژانسي ،تجهيزات ساختماني ضد حريق، تجهيزات ايمني و سلامتي در محل كار و تجهيزات اطفاء حريق است.

تجهيزات آتش نشاني:

ماشين هاي آتش نشاني ،روبات هاي آتش نشان ،هواپيما هاي آتش نشاني ،موتر سيكلت ها و مخازن آب آتش نشاني

تجهيزات مافظت در برابر آتش براي متور سيكلت ها و مخازن آب

پمپ آب سيستم آب رساني ضد حريق،سرشير شلنگ آتشنشاني ،مانيتور آتش

تجهيزات روشنايي آتش نشاني

تجهيزات جلوگيري از ايجاد مسموميت و سيستم تخليه دود

سيستم هاي ارتباطي فرماندهي آتش نشاني

مراكز آتش نشاني و تجهيزات آن ها

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 216

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/17  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

امروزه با افزايش تقاضاي انرژي در نتيجه صنعتي شدن كشورها و رشد جمعيت، مصرف منابع نفت و گاز شدت يافته است. ازسوي ديگر، روش هاي متداول و سنتي توليد ذخاير، ديگر مانند گذشته پاسخگوي كامل اين نيازها نيست. ازاينرو، لزوم استفاده از فناوري هاي جديد در صنايع نفت و گاز احساس مي شود.

به گزارش ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق: رعايت و حفظ HSE يكي از اصول توسعه پايدار كشورها مي‌باشد؛ هدف نهايي هر يك از اين سه موضوع، حفظ سلامت و زندگي انسان است و در نظر گرفتن توام اين سه موضوع منجر به بهره‌وري بيشتر مي‌شود؛ يك سيستم مديريت بهداشت، ايمني و محيط‌زيست زماني مي‌تواند موفق باشد كه رويكرد پيشگيرانه در مورد حوادث و بيماري‌هاي شغلي و خسارت‌هاي زيست‌ محيطي داشته باشد؛ به مانند هر سيستم مديريتي ديگري، فرهنگ‌سازي مناسب از HSEMS منجر به سهولت پياده‌سازي و كارايي آن مي‌گردد؛ از آنجايي كه پيمانكاران نقش مهمي در انجام پروژه‌هاي عظيم نفت و گاز كشور دارند لازم است كه به امور HSE اين گروه توجه ويژه‌اي گردد؛ در تمام شركت‌هاي نفتي دنيا توجه به موضوع HSE از اولويت‌هاي اجتناب ناپذير مي‌باشد به طوري كه بدون اجراي اين مديريت، عملا مشروعيت فعاليت‌هاي آنها زير سوال مي‌رود و ضروري است كه در صنايع نفت و گاز كشور ما هم با الگوبرداري از اين شركت‌ها به اين مهم توجهي بيش از گذشته گردد.

  • مباحث زيست محيطي و HSE بالادستي صنعت نفت و گاز
  • مديريت و بهينه سازي مصرف انرژي در تجهيزات بالادستي صنعت نفت و گاز
  • مديريت سرمايه گذاري و تامين تجهيزات بالادستي صنعت نفت و گاز
  • امور حقوقي و قراردادهاي بالادستي صنعت نفت و گاز
  • و كليه موضوعات مرتبط با محيط زيست و صنايع نفت و گاز و پتروشيمي

در مجله حريق مي خوانيد:

– ارتقاي توانمندي علمي و فني كشور در ذخيره‌سازي زيرزميني نفت و گاز

– ارزيابي ميزان توانمندي داخلي به‌ منظور طراحي و اجراي طرح‌ هاي ذخيره‌سازي زيرزميني نفت و گاز

– شناخت نيازها و چالش‌ هاي پيش روي ذخيره‌سازي

– ايجاد بستر مناسب براي هم‌انديشي متخصصين و علاقه‌مندان اين حوزه

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 179

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/8  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

ايمني و آرام سازي در تجهيزات ترافيكي: بطور كلي عمده ترين هدف آرام سازي ترافيك، افزايش سطح ايمني است. ساير اهداف آرام سازي ترافيك كه عموماً مرتبط با ايمني است، شامل موارد زير است:

  • كاهش سرعت وسايل نقليه
  • كاهش تداخل ترافيك
  • اعمال محدوديت هاي ترافيكي
  • كاهش تعداد و شدت تصادفات
  • كاهش ميزان تخلفات
  • افزايش ايمني عابران و دوچرخه سواران
  • كاهش حجم ترافيك

آرام سازي ترافيك در تجهيزات ترافيكي، هرچند مفهوم تازه اي نيست، اما در سال هاي پيش، بيش تر در مورد توجه مسئولان امر ترافيك قرار گرفته و اقدامات مربوط به آن در نقاط مختلف جهان كاربردي تر شده است. روش ها و طرح هاي آرام سازي ترافيك در تجهيزات ترافيكي در چارچوب تامين ايمني در هر منطقه علاوه بر افزايش ايمني راه و كاهش خطر تصادفات، باعث كاهش آلودگي هاي زيست محيطي نيز مي شود. از اين رو آرام سازي ترافيك در مناطق مختلف شهري و بين شهري مورد توجه ويژه است.

ايمني و آرام سازي در تجهيزات ترافيكي

تجهيزات آرام سازي ترافيك شامل دو بخش تجهيزات كنترل حجم و تجهيزات كنترل سرعت است. همچنين در بعضي موارد از طرح هاي تركيبي استفاده مي شود. در ادامه به معرفي اين تجهيزات پرداخته مي شود.

تجهيزات ترافيكي كنترل حجم

كنترل حجم شامل اقداماتي است كه حجم وسايل نقليه را در يك خيابان كاهش مي دهد. راه بند ها، مسدود كننده هاي تمام عرض خيابان، نيم راهبندها، مسدودكننده هاي نيمه عرض خيابان، راهبند هاي قطري، انحراف دهنده هاي قطري، رفوژهاي مياني و جزاير گردشگري از آن جمله هستند. البته تجهيزات ايمني و آتش نشاني نيز در كنترل تجهيزات ترافيكي نقش مهمي دارد.

موانعي هستند كه براي خيابان هاي دو طرفه به كار مي ورد. گاهي اوقات به اين موانع مسدودكننده هاي جزئي نيز مي گويند. هرگاه دو مسدود كننده نيمه عرض خيابان، در دو خروجي يك امتداد تقاطع اجرا شوند، يك شبه منحرف كننده بوجود خواهد آمد كه با حذف دسترسي جريان ترافيك به اين خروجي ها موجب كاهش تداخل ترافيكي در تقاطع و مديريت تجهيزات ترافيكي مي شود.

جزاير گردشي در تجهيزات ترافيكي

بصورت جزاير برجسبته در رويكردهاي تقاطعات بكار مي روند و مانع از انجام بعضي حركات مي شوند. اغلب آن ها جزاير گردش به راست ناميده مي شوند.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 204

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/8  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

خطرات موجود در فضاهاي بسته از جمله خطراتي است كه به شدت جان افرادي كه با آن سروكار دارند را تهديد كرده و به دليل وجود خطرات متعدد در آن لازم است تا به طور كامل مورد شناسايي قرار گرفته و تمهيدات لازم در زمان كار داخل آن ها در نظر گرفته شود. بي شك يكي از پرتلفات ترين فضاهاي كاري در كلان شهر هايي چون تهران، همين فضاها هستند. كه اغلب موارد به علت عدم دانش كافي توسط پيمانكاران و بي توجهي به خطرات موجود وعدم رعايت استانداردهاي لازم، جان كارگران به خطر افتاده و در مواردي شاهد تلفات جاني نيز هستيم. لذا لازم است ضمن ارائه استانداردهاي لازم و آموزش به پيمانكاران، قبل از ايجاد كارگاه و نظارت مستمر در طول اجراي پروژه ها، به هر نحو ممكن از بروز حوادث ناگوار در چنين فضاهايي پيشگيري نمود. ضمن اينكه بايستي به اين نكته توجه كرد كه در حوادث مرتبط با فضاهاي بسته بيشتر قربانيان افرادي هستند كه جهت نجات ديگران اقدام به ورود به چنين فضاهايي كرده و با توجه به عدم دانش كافي در امر نجات خود قرباني مي شوند. آخرين نمونه از اين دست حوادث ناگوار مربوط به شهادت شهيد حاجي پور از پرسنل آتش نشاني تهران مي باشد.

مقاله ايمني و بهداشت در فضاي بسته

با پيشرفت صنايع و رسيدن بشر به آرمان هاي خود، شاهد رشد شهر نشيني و افزايش تنوع صنايع در سطح شهر ها و شيوه هاي نوين ارائه خدمات و تغييرات هرروزه در شهر ها هستيم. آنچه اهميت دارد تغييراتي است كه جهت رسيدن به اهداف اجتماعي و صنعتي بشر، نه تنها در نماي شهر ها بلكه در زواياي خارج از ديد نيز به چشم مي خورد. رشد شهر ها و صنايع عليرغم تمامي پيامد هاي مطلوبي كه دارد، پيامد هاي نامطلوبي نيز به همراه خود به ارمغان مي آورد كه ممكن است از نظر جاني و زيست محيطي، تاثيرات نا مطلوبي بر روند تلاش بشر در مسير توسعه و زندگي داشته باشد. خطر هميشه در كمين است و اگر شناخته نشود و راهكارهاي مناسب در برخورد با آن ارائه نگردد، يقينا تبديل به عاملي جهت بروز صدمات خواهد شد. يكي از خطراتي كه همراه با رشد روزافزون صنعت و شهرنشيني آدمي را همراهي كرده و تنوع مي يابد”Confined Spaces” يا فضاهاي بسته(محصور ) مي باشد.

بر طبق تعريف اداره ايمني و بهداشت حرفه اي(OSHA) فضاي بسته به فضايي گفته مي شود كه  مولفه هاي زير را دارا باشد:

  • داراي فضاي كافي جهت ورود و فعاليت انسان باشد.
  • ورودي و خروجي آن محدود باشد.
  • جهت فعاليت پيوسته و مداوم آدمي (كارگران)  طراحي نشده باشد.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 182

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/8  | ۰۹ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

به گزارش پايگاه خبري بهداشت، ايمني و محيط زيست "بامنا"؛

بررسي ديناميكي و استاتيكي زمان امدادرساني  در بحران هاي شهري در مواجه با مخاطرات محيطي

(مطالعه موردي آتش نشاني تهران)

وقت طلاست همان طوركه دراين ضرب المثل مشاهده مي كنيم زمان بسيار ارزشمنداست وهدف ما پيدا كردن راه حلي براي رسيدن به موقع وطبق استاندار جهاني به محل حادثه هستيم راهي كه كم هزينه  باشد بازدهي زماني سريع داشته باشد قابل اجراء باشد در مناطق شهري و برون شهري، باتوجه به مشكلات امروزه و هدف از سريع رسيدن به محل حادثه به اين معناست كه جان افرادي كه درخطر هستند نجات دهيم و همچنين اموالي كه درخطر نابودي است.

بررسي ديناميكي و استاتيكي زمان امدادرساني در بحران هاي شهري

زماني كه آتش درصنعت، اجتماع، زندگي، طبيعت و.. . نتوانستيم آنرا كنترل كنيم شاهد خساراتي به اموال و جانها هستيم پس به اين مطلب مي رسيم با توجه به تجربه اي كه انسانها بدست آورده اند ثابت شده است كه اگر آتش را نتوانستيم اطفاء يا كنترل كنيم و همچنين درمحل باشد كه اكسيژن(هوا) مواد قابل اشتعال مناسب باشد آتش پيشرفت كرده و تا تمامي مواد بسوزد و يا اكسيژن كم شود يا و با مواد اطفايي خاموش شود. اين گونه است كه هرچه در آتش سوزي سرعت اطفاء حريق بالا باشد از پيشرفت آتش جلوگيري مي شود كنترل كردن آن راحت تر مي باشد. دست يافتن به اين مسئله، رسيدن به موقع به محل حادثه در كمترين زمان ممكن را نياز دارد و متعاقباً هم درحادثه خسارات كمتري راشاهد هستيم وهم احتمال حادثه به ماموران امدادي هم كمتر مي باشد .و با امكانات و تجهيزات، نيروي انساني، مواد اطفائي كمتري نياز داريم هم هزينه ي كمتري براي سازمان آتش نشاني صرف ميشود وهم براي فرد و محل حادثه ديد لذا نياز است بلحاظ ديناميكي و استاتيكي و نيروي انساني و تجهيزات تدابيري اتخاد گردد.

درزمان حوادث ديررسيدن آتش نشاني مورد اعتراض مردم بيشتر است تا طرز و نوع اطفاء وزمان آن پس رسيدن به محل حادثه در ذهن مردم جا افتاده تا زمان اطفاء حريق و يا نجات جان افراد، سريع يا به موقع رسيدن به محل حادثه نيمي از عمليات محسوب مي شود بطوري كه از لحاظ روحيه و بار رواني در پرسنل بسيار موثر مي باشد.

 بعنوان مثال اگر حريق خودروئي را در پاركينگ ساختمان در زمان ابتدايي با يك يا  دو خاموش كننده دستي اطفاء مي شود درطي چند دقيقه با اعزام يك دستگاه خودرو آتش نشاني و حتي ديگر ما شاهد حريق دراكثر پاركينگ هستيم ودراين حالت ديگر يك ايستگاه جوابگوي اين مسئله نيست. نياز به دو ايستگاه ولو بيشتر نياز است. پس براي آتش نشانان يك ثانيه هم ارزشمند است چرا چون همين يك ثانيه يا يك لحظه بتوان ازيك سقوط ويا يك انفجار و… جلوگيري كرد با برنامه ريزي دقيق تمرينهاي روزانه، هفته اي، ماهانه و… تجهيزات ناوگان خودرويي سازمان آتش نشاني، استفاده از خوردوهاي پيشرفته و پرشتاب و موتور سيكلت و هليكوپتر كه هركدام درسطح حوزه خاص خود حتي درمناطق اي مانند نمايشگاه ها تجمعات گسترده اي كه مناطق كوچك است  وجمعيت انبوه است. از دوچرخه ، اسكيت و… مي توان استفاده كرد، احداث ايستگاههاي آتش نشاني با توجه به استانداردهاي موجود بتوان در زمان بسياركم و معمول به محل حادثه در شهرهاي بزرگ حضور پيدا كرد. در شهرهاي بزرگ مشكل ترافيك ازجمله مشكلات اصلي محسوب مي شود و آتش نشاني هم درگير اين مسئله است با توجه به مسيرهاي ويژه وخاصي كه در معابر تعيين مي شود باز هم اين مشكل بطور كامل حل نشده اما موثر بوده است كه طبق آمار سازمان آتش نشاني تهران تغيير در جدول شماره ۱ قابل مشاهده مي باشد.مشكلات و مخاطراتي كه باعث مي شود در زمان رسيدن تيم عمل كننده در محل عمليات، زمان افزايش واززمان مناسب فاصله گرفت .

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 176

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/2  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

اولين استارت آپ ويكند سلامت ايمني و محيط زيست HSE ايران از فردا بمدت ۳ روز در تهران برگزار مي شود.

به گزارش ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق، استارت ‌آپ ويكند يك رويداد آموزشي-تجربي (Experiential Education) در سراسر دنياست كه در ۳ روز متوالي (در انتهاي هفته) برگزار مي گردد. در اين برنامه شركت كنندگان پر انگيزه‌اي شامل برنامه نويسان، مديران تجاري، عاشقان استارت‌آپ، بازارياب ها و طراحان گرافيك گرد هم مي‌آيند تا طي ۵۴ ساعت ايده هايشان را مطرح كنند، گروه تشكيل بدهند و هر گروه ايده اي را اجرا كند.

در مجله حريق مي خوانيد:

مهندس بهرنگ مولايي بيرگاني

بهرنگ اين روزها خودش را مشاور ومدرس ايمني و سلامت شغلي (HSE) در قالب فريلنسر معرفي ميكند،اما ايشان مهندس ايمني صنعت حفاري چاه هاي نفت و گاز و همچنين دانش آموخته مهندسي مكانيك ماشين آلات و ارشد محيط زيست هستند در منارش سرمميز و مشاور استقرار سيستم مديريت كيفيت و HSE نيز مي باشد كه در حال حاضر مسئوليت سرپرستي عمليات ايمني دريا در شركت ملي حفاري ايران را بر عهده دارند ، با سابقه ۱۰ بار حضور تاثير گذار در استارتاپ ويكندها و رويدادهاي استارتاپي برگزار شده در استان خوزستان بعنوان فراگير و سپس مربي ، تيم اجرايي و داور ، عضوي جدايي ناپذير از رويدادهاي استارتاپي استان خوزستان است.

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 172

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/3/2  | ۱۳ | نویسنده : bamana |

<-PostTitle->

شوراي تدوين مقررات بين‌ المللي آمريكا ICC International Code Council اقدام به اهداي يك جايزه براي خلاقيت در ايمن‌ سازي عمومي در محيط‌ هاي ساختماني نمود.
جايزه نوآوري در تدوين مقررات ICC به دپارتمان‌ هاي حريق و ساختمان در راستاي نوآوري در ارائه خدمات اجراي مقررات در مراكز ارائه خدمات‌ شان تقديم خواهد شد. حمايت مالي از طرح جايزه، توسط اتحاديه بين‌ المللي فرماندهان آتش‌ نشاني IAFC International Association of Fire Chiefs اتحاديه ملي فرماندهان آتش‌ نشاني ايالتي NASFM National Association of State Fire Marshals و شوراي تدوين مقررات Code Council برعهده‌ گرفته شده است.
به گزارش ماهنامه مهندسي حفاظت از حريق، واجدين شرايط اين جايزه سازمان‌ هايي هستند كه وظيفه پياده‌سازي و نظارت بر اجراي مقررات ساختماني يا حريق را بر عهده داشته و اين خدمات را در يك يا چند حوزه قضايي انجام مي‌ دهند. دپارتمان‌ هاي حريق، دفاتر فرماندهي آتش‌ نشاني يا دپارتمان‌ هاي ساختماني كه مسئوليت پياده‌ سازي قوانين هستند، مشمول اين نهادها مي‌ باشند.

در مجله حريق مي خوانيد:

سرهنگ Dwayne Garriss رئيس هيئت‌ مديره ICC كه مارشال ايالت جورجيا نيز هست مي‌ گويد: “اجراي مقررات ايمني يكي از اركان اصلي كاهش ريسك اجتماعي است. اين اركان شامل پنج ركن آموزش، اجرا، مهندسي، انگيزش مالي و واكنش اضطراري است. دپارتمان‌ هاي حريق و ساختمان در سراسر كشور درحال‌ توسعه رويكردهاي جديد و نوآورانه جهت ارائه خدمات اجراي مقررات بعنوان بخشي از كاهش ريسك جامعه مي‌ باشند. اين ابزار و تكنيك‌ ها ضمن اينكه باعث افتخار ما هستند، بايد جهت كمك به كاهش ريسك‌ هاي منجر به فوت، جراحت، آتش‌ سوزي و بحراني طبيعي و انسان‌ ساخت به اشتراك گذاشته شوند.”

 

ادامه مطلب


امتیاز :

بازدید : 218

برچسب ها :

ادامه مطلب

تاريخ : 1396/2/30  | ۱۱ | نویسنده : bamana |